Alunperin Kokkolasta ponnistava artistilupaus ja rautainen freestyle-osaaja Roihu julkaisi uuden singlensä, nimeltä Daavid. Koodasin kaverille ja kysyin räppärin tuoreimmat kuulumiset musarintamalta.

Wassap Roihu! Kerro jengille, kuka oot ja mistä tuut.

-Mun nimeni on Jonathan ja mä teen musiikkia artistinimellä Roihu. Mun rap-hommat on lähtenyt freestylen kautta. Oltii muutaman kaverin kanssa viettämässä iltaa ja läpällä heitin, et heitetää freestylee. Mulla ei ollut mitään tietämystä koko lajista, vaan se oli ihan randomia ja spontaania.

Eihän siitä silloin mitään tullut, mutta koska se oli hauskaa, eikä ekaksi kerraksi mennyt kuitenkaan niin penkin alle, nii alotin sitten reenaan sitä.

Vasta myöhemmin kuvioihin astui lyriikoiden kirjoittaminen ja sitäkin tein aluksi koulun oppitunneilla ruutuvihkoon.

Onko sulle muodostunut jotain vakiporukkaa, jonka kanssa väännät musahommia tällä hetkellä?

-Mä duunaan musaa pääsääntöisesti mun luottotuottajan Akson B:n kanssa. Hän tekee myös räppiä artistinimellä Drontti E. Meijän välille on kehittynyt tosi hyvä connection ja hän tietää tosi hyvin mun biittimaun ja osaa tuottaa mulle just sellasii biittei, joista tykkään.

Täytyy myös ehdottomasti mainita tuottaja 4RPA. Hänenkin kanssaan olemme tehneet musiikkia ja suunnitelmissa on ollut taas lähiaikoina duunata uutta kamaa. Myös hän tekee räppiä artistinimellä Noppa.

Julkaisit juuri uuden kappaleen, nimeltä Daavid. Millaista Roihua mielestäsi uusi biisi edustaa ja voitko avata hiukan tuota siinä esiintyvää raamattumetaforaa?

-Tää biisi on siinä mieles tosi erilainen, ku suurin osa mun aikaisemmist, et tää ei oo sellast punchline-flossailua. Tää on ihan “biisi biisi” ja kirjoitustyyliltään storytelling.

Mulla on kotona ollut tosi kristillinen kasvatus ja esim sitä kautta on tullut tutuksi Raamatun kertomus Daavidista ja Joonatanista, josta biisin inspiraatio on lähtenytkin. Kun tarkastelee kyseistä kertomusta, biisin nimeä ja omaa nimeäni, ei tarvitse mikään Sherlock olla löytääkseen punaisen langan asioiden välillä.

Näin ollen voidaankin todeta, että teeman valinta biisille oli luonteva. Biisi kertoo ystävyydestä ja bro-meiningistä ja se sisältää runsaasti metaforia sotasanastoon puettuina.

Tai oikeastaan koko biisi on yks iso metafora, joka käsittelee mun ajatuksia esim nykymaailman menosta ja asioiden tämänhetkisestä tilasta. Mut en haluu paljastaa liikaa, käykää kuuntelees biisi, ni selvii, haha!

Biisin taustasta ja koko tuotannosta vastaa Akson B. ja kansikuvan on tehnyt Hanna Honkaharju.

Pikkulinnut sjungailivat, että sulla saattaisi olla albumiakin työn alla?

-No sanotaanko näin, että studiolla on vietetty pitkiä päiviä ja mulla on hiittereitä pöytälaatikos odottamas oikeaa hetkeä. Enempää en halua paljastaa, et jokainen saa tehdä omat tulkintansa, mut se kerrottakoon, että julkaisutahti tulee kovenemaan.

Kannattaa ottaa meikän somet seurantaan, jos kiinnostaa pysyä ajan tasalla!

Mikä on sun suurin tavoite räpin suhteen tällä hetkellä?

-Mulla on semi kunnianhimoiset tavoitteet, et kyl se tavote on mennä niin ylös ja korkealle, kuin vain saumat on. Yksi päällimmäisistä tavoitteista on saada levytyssopimus.

Sit kun biisejä alkaa olee enemmän kasassa, myös keikat ja etenkin festarikeikat ovat myös tähtäimessä. Sit on noita tulevia ja suunnitteilla olevia prokkiksia, nii kaikkien niiden kanssa on tietenkin omat tavoitteensa.

Tottakai tavoite on myös kehittyä räppärinä ja ylipäätään artistina edelleen jokaisella osa-alueella entisestään. Koskaan ei voi olla liian hyvä tai valmis.

Nää tavoitteet vaatii paljon duunii, mut on ne kaiken sen vaivan arvoisia. Mulla on se asenne musiikin ja biisien tekemisen suhteen, että aina annetaan paras mahdollinen panos – oli kyse sitten omasta singlestä tai kaverille tehdystä neljän lainin mittaisesta fiitistä.