Mies ja Kitara on käsitteenä suomalaisille erittäin tuttu ilmaisumuoto. Vaan mitä syntyy, kun mukaan lisätään räppäys ja kaikki sidotaan yhteen taitavalla lisätuotannolla? Kyseisellä reseptillä ovat lähteneet musiikintekoon Saimaa Palaa! yhtyeen miehet, jotka julkaisivat 2.5 uuden singlensä Jalat maas (Rotsi auki).

Saimaa Palaa! on kahden helsinkiläisen muusikon muodostama yhtye, jossa jo kymmenisen vuotta eri kokoonpanoissa soolomateriaalinsa lisäksi räpännyt Henry Raatikainen (Lance) ja Enter Rana -rockbändissä edelleenkin vaikuttava Teemu Huuki tuovat osaamisensa yhteen. Huukin hoitaessa sävellystyön, kitaroinnin ja lauluosuudet, hoitaa Raatikainen räppäämisen lisäksi musiikin tuotannon, miksauksen ja masteroinnin. Bändi julkaisi vuonna 2017 Menneitä Aikoja -singlen nimellä Lance & Huuki ja samana vuonna kokoonpanon nykyisellä nimellä toisen, Kuvajainen -nimeä kantavan singlen. Vuonna 2018 ilmestyi kolmas single Ei kestä kauaa.

“Opiskeltiin samaan aikaan Teemun kans Joensuussa. Jompikumpi heitti ilmoille idean, että pitäis kyhää yhdessä biisi. Sitä pyöriteltiin varmaan vuoden ajan, kunnes sit keväällä 2017 alettiin tekemään meidän ensimmäistä singleä. Se julkastii sit kesällä 2017 ja aika äkkii tän jälkeen päätettiin jatkaa musan tekemistä ja yhtye sai nimen Saimaa Palaa!”

Tuore Jalat maas (Rotsi auki) on yhtyeen ensimmäinen single, jonka julkaisijana toimii Vaino ja sillä on mukana vierailemassa Häkkilä. Vaino on kaveriporukasta koostuva kollektiivi, jossa ovat mukana edesmenneestä JXO -kokoonpanosta tuttu Jere, Ilkka Tiainen aka Iisi -I, Hursti & Häkkilä -duon jo mainittu Mikael Häkkilä ja yli genrerajojen huomiota saanut Iivo. Kollektiivin tarkoitus on julkaista hyvää ja laadukasta musiikkia omin ehdoin. Jatkossa samaa kanavaa pitkin tullaan julkaisemaan Saimaa Palaa! -projektin lisäksi myös niin Jeren, Häkkilän, kuin myös Iivonkin soolomateriaalit. Myös vielä julkistamattomia artisteja on luvassa ja Vaino tulee tiedottamaan asiasta tulevaisuudessa enemmän.

Jalat maas (Rotsi auki) on todella miellyttävää kuultavaa toimivine riffeineen ja säkeistöjen ja choruksen väleissä olevine suvantovaiheineen. Tämän kaltaisissa kombinaatioissa on myös erityisen tärkeää vokalistien äänten yhteensopivuus ja Huukin lauluääni istuu mainiosti yhteen sekä bändikaverin Lancen, että vierailevan Häkkilän räppiäänen kanssa. Intron kitarakuvio tuo mieleen vahvasti jonkin aikaisemmin kuullun biisin, mutta nimi jää pyörimään ainoastaan kielen päälle, eikä tule ulos. Biisin teksti käsittelee vapauden tunteesta nauttimista, kun raskas arki on takana ja kalenteri on vapaa niin velvollisuuksista, kuin suunnitelmistakin.

Saimaa Palaa! tulee julkaisemaan tulevana kesänä ja siitä eteenpäin pitkin vuotta lisää musiikkia. Ja se on tervetullut lisä musiikkikenttään; tämänkaltaista yhdistelmää tulee vastaan harvoin.

 

Saimaa Palaa! Facebookissa: https://www.facebook.com/saimaapalaa/
Saimaa Palaa Instagramissa: https://www.instagram.com/saimaapalaa/?hl=fi

 

KUUNTELE “JALAT MAAS (ROTSI AUKI)” -SINGLE: