Sairas T julkaisi tuoreen boom bap-henkisen singlen, nimeltä Oma koti kullan kallis, jolla kuvaillaan asunnottomien karua arkea Saikkumaisen tiukkaakin tiukemman flown voimin.

Wadaap! Uusi biisi oli tyyliltään tosi boom bap, jengiä kiinnostaa varmasti, onko sulta tulossa enemmänkin samankaltaista saundia pihalle?

-Duunaan biisejä aika fiiliksen mukaaan. Tossa joku hetki sitten satuin olee tosi boombap-päissäni ja Jiiaalta sattu tulee superkova biitti, johon lähti tosi luontevasti läpät.

Boombappia on kiva duunata, mut tuttuun tapaan aion varmasti tehdä musaa ihan laidasta laitaan, enkä tiedä itekään, mitä seuraavaks tapahtuu.

Voitko avata biisin aihetta vielä diipimmin, miksi juuri tämä aihe puhuttelee sua tällä hetkellä?

-Oon tässä biisissä aikalailla tarinankertojana, vaikka on siinä myös paljon sellasta, mitä on tullu ite koettua.

Mulla meni aikoinaan rehellisesti sanottuna tosi päin helvettiä ja tuo kodittomuusmeininki ja niin sanottu selviytymisdokaaminen oli silloin vahvasti läsnä. Siinä sitten sattu pyörimään vaikka millaisissa porukoissa ja tuli nähtyä kaiken näköistä.

Onneks noista ajoista on päästy omalta kohdalta yli, mut kyllä nuo asiat usein pyörii mielessä.

Moni “normaali” kaduntallaaja saattaa katsoa kodittomia tai alkoholisteja vain jonain ihmiskunnan pohjasakkana, tietämättä heidän taustoista mitäään, saati miten jengi on siihen tilanteeseen ajautunut. Kukaan tuskin suunnittelee tulevansa aikuisena kodittomaksi, alkoholistiksi tai narkkariksi.

Toivoisin ihmisiltä enemmän empatiaa niitä kohtaan, joilla menee huonosti. Me tarvitaan toisiltamme apua, ei paheksuvia katseita.

Mun mielestä on sairasta, että esim. puistonpenkkeihin asennettiin jossain vaiheessa jotain piikkejä tai kaiteita, että vähäosaiset ei voisi levähtää edes niillä vitun penkeillä.

Ne, jotka tälläsiä päätöksiä tekee, voisi koittaa hengata se muutama euro taskussa kodittomana vaikka kuukauden. Veikkaan, että asian näkisi silloin hieman eri valossa.

Äijällä on tosi tunnistettava ja huomattavan sulava tyyli räpeissäsi ja mua kiinnostaa, keitä räppäreitä sä itse kuuntelet tällä hetkellä?

-Just tällä hetkellä pyörii vanha kunnon Dr Dre 2001, jota on tullu luukutettua 13-vuotiaasta asti, mut eniten on lähiaikoina tullu kuunneltua sellasta jenkkiartistia, kun RMR. Itseasiassa niin paljon, että avopuoliso on aivan vitun kyllästynyt ja antaa mun just ja just kuunnella sitä.

-Suomiräppi on jääny vähän vähemmälle, mut kylhän täältä tekijöitä löytyy. Tietty Pohjalla -jäbät, Raiteen rosteri, BMXT, Bustaavat Budit, Käsipuoli, Julma H, Laineen Kasperi, Raipati, Asa

Hyviä artisteja löytyy nykyään niin paljon, et on tosi vaikee sanoo mitään muutamaa tiettyä. Kuuntelen loppupeleissä niin laidasta laitaan, että toikin lista jää tosi vajaaks. Sori vaan kaikki super mc-frendit, jotka unohdin mainita.

Koitan silloin tällöin kuunnella tota uutta kamaa myös, mut musta tuntuu, että kaikki kuulostaa jotenkin samalta, enkä tajuu puoliakaan, mitä jengi räppää niissä biiseissä.

Tekniikka tuntuu olevan hallussa monella ja ammattimaisen kuulosia biisejä ne vääntää, mut sisällöstä en tajua ku ehkä 20%. Se varmaan tarkottaa sitä, että oon tippumassa kelkasta tai tulossa vanhaks.