Vaiheilutaide -kokoonpanosta tuttu Sude laittoi uutta soolokamaa pihalle ja lyyrinen leveli on jälleen puhdasta priimaa. Kappale kantaa nimeä Niinku Muut ja fiittaamassa kuullaan vielä suomiräpin melkoista klassikkokaksikkoa, Hugea ja Modea nimittäin. Nyt kuulostaa lupaavalta!

Eyo Sude! Mistä yhteistyö Hugen ja Moden kanssa lähti ja miten träkin työstöprosessi eteni sen jälkeen?

-Tavattiin Moden kanssa 2013 Nosturin parkkiksella. Se oli Rap SM:ssä kuvaamassa ja tuli pilkun jälkeen boomboxin ja mikin kanssa siihen, että heittäkää jäbät friistailia.

Sen jälkeen ollaan puhuttu monesti, että pitäis tehä biisiä ja yks kaunis ilta Samin Kaima pudotti sitte meikälle tuon timanttisen biitin, johon aattelin Moden sopivan täydellisesti.

Inspas itteeniki siinä määrin, että mulla oli jo seuravana päivänä siihen setit, jotka sendin Modelle, joka diggaili biittiä niin, että passas Hugelleki. Äijät nauhotti settinsä kontoillaan ja Huge miksas ja masteroi paketin.

Siitä ja hulluista fiiteistä megapropsit ILS:lle!

Mistä biisi kertoo ja millainen sen kirjoitusprosessi oli?

-En ny lähe availee Hugen ja Moden puolesta niiden versejä, en antanu varsinaisesti mitää tarkkaa aihetta, ku pistin träkkii Modelle, mutta ite lähin kirjottamaan siitä snadisti naiivista kulmasta, joka mulla oli silloin 15v:nä, kun löysin räpistä kutsumukseni.

Ku sain kiinni multi- ja tuplariimeistä, kelasin, että oon heittämällä Suomen skillein äijä, eikä pitäs mennä aikaakaan, ku alkaa satelee arvostusta ja festarikeikkoja, mut ei se niin mee, ei musamaailmassa, eikä oikein elämässä muutenkaa.

Mitä tulee kirjoittamisprosessiin, tän kohalla oli kyllä kummallisen kivuton työmaa. Kai se Otto 15v vaan kanavoitu jotain sydänjuurta pitkin näppeihin, ku pääs moodiin. Yleensä menee kyl kauemmin.

Mikä suhde äijällä muuten on Hugen ja Moden musaan, onko tullu fiilisteltyä aikanaan esimerkiksi noita vanhoja ILS-klassikoita?

-Hugen ja Moden musa on ollu hyvinki merkittäväs roolissa mun elämässä. Taisin löytää sen ratkasevan inspiksen räppäämiseen just Hugen tyyleistä ja sen jälkeen ILS-tuotantoa on tullu luukutettua sen verra, ku on käsiin osunut.

Fiilis katos on edelleen mun lempilevyjä. Ja Pummien miljonääri, aijai. Todellaki suuri kunnia olla träkillä näiden jäbien kanssa.

Millaisia tulevaisuudennäkymiä jäbällä tällä hetkellä musan suhteen?

-Täs on ollu melkonen kotilovaihe päällä varmaa viitisen vuotta. Paljon on tullu kirjoteltua musaa, mutta loppuun saatettua häpeällisen vähän, mikä on kyllä kaivellu, ku selvästi kuulijat kuitenki kaipaillu uutta (ja itseasias vanhaakin, Aholankatu pt. II tulee viel, mä vannon äijä).

Pian voi kuitenki onneks heivata tän syyllisyyden viitan harteilta, ollaan mun Vaiheilutaide-bändikaverin -ja lempituottajan Jonkan kanssa duunaamassa mun uutta soololevyä ja siit on tulossa kyl ihan erityislaatusta herkkua.

Kannattaa seuraa meikää Spotifys ja IG:s, ni pysyy kärryil sit.