Viikon Valitut #52: Tällä viikolla huomion saivat Adi L Hasla, Dani ja Jonzu

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Adi L Hasla – Turta

Habiturienttinakin tunnettu Adi L Hasla purkaa turtumustaan uuden biisin muodossa. Elon polulla tulee vastaan  mutkia ja muitakin kommervenkkejä, mutta kappaleessa ei lannistuta, vaan pikemminkin päinvastoin voimaannutaan! Kuulostaa Stigiltä – kommentoi youtube-käyttäjä og maitomies biisiä. Jonkin verran yhtäläisyyksiä äänissä kyllä kieltämättä on, erityisesti kertosäkeen kohdalla. Lauluosuudet istuvat Adi L Haslan pirtaan näemmä siinä missä räpitkin, mielelläänhän näitä kuuntelee.

”Kaikki mun viimeisen parin vuoden aikana julkaistut kappaleet ovat avanneet sellaisia puolia itsestäni, joita en oo aiemmin näin suoraan avannut mun musiikissa. Juuri ne biisit on jääneet elämään, joissa puhun aidoista ihmisten läpikäymistä aiheista, niistä kaikkein kipeimmistä ja hankalimmista.” – Adi L Hasla

IG: habiturientti
FB: Adi L Hasla


Dani – Mitä Ihmettä Sä Haluut

Lappeenrantalaisen Danin uudessa biisissä Mitä Ihmettä Sä Haluut liikutaan sydänalaa riipaisevien tunnetilojen maisemissa. Aikaisemmin olen kuullut Danilta ainoastaan perinteistä räppäämistä, joten laulubiisi oli yllätys, mutta positiivinen sellainen. Autotunea löytyy reippaasti ja miksauksiin on panostettu muutenkin. Kertosäkeen viheltelyt saavat kuulijan pysähtymään ja kiinnittämään huomiota tuotannon mielenkiintoiseen soundimaailmaan. Raskasta aihetta käsiteltäessä toivo on onneksi kuitenkin tunnelmassa vahvasti läsnä.

Biisi kertoo siitä, kun rakkaus parisuhteessa on molemminpuolista, ja asiat tuntuvat olevan hyvin, mutta ovatko lopulta sittenkään? Toinen osapuolista vetäisee maton alta, ja tästä seuraa kaatuneen hämmentävä sydänsuru.– Dani

FB: danielaliasdani
IG: danielaliasdani

Jonzu – Minä

Jonzu on Joensuusta ponnistava artisti, joka debytoi sinkullaan Minä. Biisissä tuore räppäri esittelee itsensä äkäisen biitin päälle. Signmark räppää, vaikka ei kuule – Jonzu taasen on oletetusti Suomen ainoa sokea riimien sylkijä.  Saamiemme tietojen mukaan tulokasartistilla on jo levyllinen biisejä kirjoitettuna, ja nauhoituksetkin hyvällä mallillaan.

“Olen 23-vuotias sokea mies, jolle musiikki on ollut aina lähellä sydäntä. Ensimmäisiä riimejä kirjoitin noin 17-vuotiaana, ja aluksi se oli vain kanava purkaa ajatuksia. Kai sitä jonkinlaiseksi henkilökohtaiseksi terapiaksi olisi voinut siinä vaiheessa sanoa. Pidin tämän jälkeen hieman taukoa kirjoittamisesta.

Vasta keväällä 2018 aloitin uudelleen kirjoittamaan riimejä ylös aina, kun niitä mieleeni tuli. Ja nyt noin puolitoista vuotta myöhemmin olen mielestäni kehittynyt riimittelyssä sille tasolle, että olen valmis julkaisemaan niitä.

Ensimmäinen biisini Minä on pintaraapaisu elämästäni, se kertoo lyhyesti siitä kuka minä olin ja kuka minä nykyään olen, sekä mitä muut minusta ajattelevat. Suurin kiitos siitä, että saan ensimmäisen biisini nyt julkaistua kuuluu tuottaja Dr. Berrylle, joka on miksannut ja masteroinut biisin.” – Jonzu

IG: jonzu_official
FB: Jonzu
MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]