Tuuttis on takaisin ja haippi sen mukainen. Vaikka nimi vaihtuikin, on laatu kuitenkin edelleen taattua, josta todisteena toimii myös uusin single Meri. Biisi antaa samalla pientä esimakua myöhemmin julkaistavasta albumista, jolla kuullaan artistina uudistunutta, vapautuneempaa Tuuttista.

Tuuttimörkö on nyt Ex Tuuttiz. Hän ilmoitti nimenvaihdostaan vain hetkeä ennen uuden sinkkunsa julkaisua ja nousi nopeasti rap-yleisön puheenaiheeksi. Voi tosin hyvinkin olla, että todellinen syy haipille on enemmänkin se, että kyseinen legendaarinen artisti ei ole julkaissut uutta musiikkia jokuseen toviin ja mehän suomiräpin kuuntelijoina olemme luonnollisesti mielissämme Tuuttiksen paluusta. Sukelletaan hetkeksi artistin omiin keloihin ja annetaan hänen itsensä kertoa, millaisissa ajatuksissa Meri-kappaleen teksti syntyi.

“Biisi on tehty juhannusaattona 2019 ja tekemisessä meni noin puoli tuntia. Pehmeen Goon biitti tosin oli jo olemassa. En kirjoittanut lyriikoita lainkaan ylös vaan keksin vaan aina seuraavan lainin sitä mukaa, kun mentiin eteenpäin.

Ennen tätä uutta levyä olin pitkään täysin lukossa kirjoittamisen suhteen, enkä pitänyt lyriikoitani enää paljon minään. Siksi tahdoin laittaa levyltä ulos ensimmäiseksi biisiksi sessiobiisin, joka on räpätty huonosti ja jota ei todella ole mietitty liikaa. Toivon, että puhdas spontaani tekemisen ilo välittyy!”

Sehän välittyy ja voinemme todentaa artistin mainitseman työskentelymetodin onnistuneeksi, nimittäin Meri on lyhyestä pituudestaankin huolimatta syvällinen, upottava ja tajunnanvirtausta kiihdyttävä teos, jonka voi helposti kuunnella monta kertaa. Spontaanius työskentelytapana jäi kiehtomaan itseäni enemmänkin, sillä onhan mielissämme jo spekulaatiot siitäkin, miltä tuleva Ex Tuuttiz -albumi tulee mahdollisesti kuulostamaan. Annetaan artistin kertoa:

“Tulevalla levyllä olen yrittänyt välttää itselleni tyypillistä ylimiettimistä. Halusin palata takaisin teini-iän spontaaneihin räppisessioihin. Levystä tuli monipuolinen, raaka ja mutkaton. Kappaleet saivat vapaasti hyppiä hyvistä läpistä vakavamielisempään vitutuksen purkamiseen, älyvapaaseen tajunnanvirtaan ja sieltä ties minne. Ajatukseni eivät ole koskaan pysyneet elämässäni missään järjestyksessä ja se saa kuulua”

Nimenvaihtokysymykseen Ex Tuuttiz suhtautuu itse kenties odotettua kevyemmin mielin. Koska asia on ollut tapetilla, kysyinkin lopuksi millaisia reaktioita nimenvaihdos on herättänyt fanien keskuudessa.

“Nimen vaihtaminen tuntuu olevan muille isompi juttu kuin itselleni. Tahdoin vain piristää omaa tekemistäni ja vapautua liian suunnitellusta ja ilottomasta vääntämisestä. Palaute on ollut hyvää. Olen pettynyt, etten ole saanut edes tappouhkauksia.

Olen tosin lopettanut aikaa sitten kirjekuorien avaamisen, joten joitakin sanomalehdestä leikatuista kirjaimista koostettuja uhkauksia on tietysti saattanut mennä ohi. Niitä kirjaimia voi copypastettaa myös sähköpostiin, te verenhimoiset digi-invalidit!”