Katutasolle ja Universal Musicille sainattu Ode julkaisi eilen uuden bängerin, nimeltään Päin Vittuu. Laitoin miehelle koodia ja otin selvää muun muassa siitä, miten hänen omaperäisen nerokkaat kappaleensa syntyvät.

Wassap Ode! Julkaisit kolmannen singlen tulevalta lätyltä, joko uskaltaa luvata julkaisuajankohtaa levylle?

-Albumi-mode on nyt päällä ja hyvällä mallilla. En viitti mitää lupauksia tehä, mut kevät kuulostaa realistiselta, jos mietitään sen julkaisua.

Uusi träkki on eittämättä bängeri, mutta sen sanoituksissa käsitellään rankkojakin fiiliksiä. Mistä kumpuaa sun vimma puskea suhteellisen paljon narulle kappaleita, joissa tutkaillaan myös elämän nurjempia puolia?

-Kai se kaikki kumpuaa mun elämästä ja sen tapahtumista, tavoista elää ja mua ympäröivästä maailmasta. Ehkä sen takia kallistun tekemään niistä aiheista biisejä, et käsittelen niitä asioita edes jotenkin tän hurrikaanin keskellä, koska aina kun luulen, et oon ratkaissu matrixin, ni siinä kohtaa leffa vasta alkaakin. Elämä yllättää aina.

Tulevan debyytin teema ei kuitenkaan mee ihan päin vittuu, vaan ehkä toisinpäin, jätetään se nähtäväks.

Jäbällä on varmasti yksi Suomen omaperäisimpiä ja luovimpia räppäystyylejä ja mua kiinnostaakin, mitä sun pään sisällä tapahtuu luomisprosessin aikana, millanen on Oden tapa kirjoittaa biisejä?

-Yleensä mun biisit ja niiden aiheet syntyy elämäntilanteista, esimerkkinä jos kuulen vaikka ihmisten keskustellessa jotain tai jonkun lauseen, mikä jotenkin resonoi tuol mielen syövereissä, ni jään aina leipomaan sitä. Oikeestaan otan kaikesta vaikutteita kokoajan.

Biisien kirjottaminen tapahtuu monesti pitkäkestoisesti, eli annan aikaa projektille ja kääntelen kiviä, kunnes löytyy se jokin, mikä saa mulle sen viban, et tää on täs.

Tykkään myös jakaa ajatuksia frendien kesken ja kuulla eri lähestymiskulmia ajatukselle/asialle/biisille yms. vibe check. Eli huolellisesti ja joskus liikaakin miettien, et jään limboon sen biisin kanssa, kunnes koittaa sen biisin päivä ja se tapahtuu vaan.

Aina jännittää sillee hyvällä, et mitähän mun mieleen seuraavaks juolahtaa.

Tän biisin tekemisessä ollut vahvasti läsnä ystäviä/kollegoita eli Lukas Leon ja Ares, tuotannosta vastaavat MVAbeats & JAYSTON sekä Moneyevery, joka tuottanut mm. DaBabyä, Young Thugia, Gunnaa ja lukuisia jenkkinimiä.

Ottakaa Päin Vittuu haltuun alta!