Tamperelainen g-funk -duo Velvet Boyz julkaisi perjantaina kolmannen ja viimeisen etukäteissinglen marraskuussa ilmestyvältä pitkäsoitoltaan Kaikki päin velvettiä. Singlen nimi on Mansejuntti pt.3 ja sillä kuullaan 6mäen ja Taskumatin lisäksi myös Forresteria. Biisi on tunnelmaltaan kahta aikaisempaa julkaistua singleä tummempi ja syksyisempi, mutta kuitenkin paksua, taattua 6mäki -soundia. Toimitus otti yhteyttä kaksikkoon ja selvitti niin miesten operointimetodit, kuin myös fiilikset albumin julkistuksen kynnyksellä.

Tamperelaiskaksikko kuulostaa hyväntuuliselta ja tyytyväiseltä tilanteeseensa, 6mäellä on ollut työn alla bändin uuden singlen promovideo ja Taskumatti myhäilee talviloman siviilityöstä olevan aivan nurkan takana. Kummallakin miehellä on Velvet Boyzin lisäksi muitakin musaprojekteja, Taskumatti on tehnyt materiaalia Tuore Recordsin Subsensen ja funkbändi Nagasaki Grandslamin kera ja 6mäki kuuluu myös Tre-Funk III -kokoonpanoon, joka on taas aktivoitumassa levytysrintamalla. Miehet tutustuivat toisiinsa Musta Perjantai -yhtyeen tiimoilta ja bändi julkaisi vuonna 2007 EP:n nimeltä Suodatinpussifunk. Velvet Boyzin operointia on helpottanut erityisesti se, että kummankin miehen koti ja bändin treenikämppä mahtuvat n. kilometrin säteen sisään Pyynikillä.

Velvet Boyz -materiaali julkaistaan Monsp Recordsin kautta ja 6mäki kertoo homman toimineen loistavasti.

“Kun toi mun toisen bändin Planeetta Funk -levy tuli Monspin kautta, niin mulla oli tuoreessa muistissa lafkan toimintatavat ja tää tuntu luonnolliselta yhteistyökuviolta.” 

Kumpikin miehistä kertoo kirjoittavansa tekstejä milloin missäkin ja 6mäki lisää tekevänsä biittejä myös kotona, mutta äänitykset ja viimeistelyt tapahtuvat kivenheiton päässä sijaitsevalla treenikämpällä. Lapsiperhe -elämä on muuttanut musiikintekoa järjestelmällisemmäksi ja vapaat hetket tulee käytettyä tehokkaammin.

Tuore single Mansejuntti pt. 3 (feat. Forrester) on edellisiin singlejulkaisuihin verrattuna hieman synkempi, ainakin äänimaailmaltaan. Sanailu on toki samanlaista pilke silmäkulmassa tiputettua läpänheittoa ja myös biisillä vierailevan Forresterin osuus sopii mukaan täydellisesti. Kappaleen biitti on viitisen vuotta vanha ja sen oli alunperin tarkoitus mennä 6mäen sooloprojektiin, mutta toisen soololevyn julkaisun venähtäessä ja miesten jo esitettyä sitä livenä keikoilla tuntui luontaiselta lyödä se Velvet Boyz -pakettiin. Lisäksi biisi murtaa mukavasti albumin linjaa, joka on muuten lähes kokonaisvaltaisesti sitä samettisempaa ja valolle persoa g-funkia.

“Levyllä on vielä toinenkin vähän tummempi biisi ja se on myös toinen levyn vierailijabiiseistä. Sillä on mukana Tantr Slangrr.” -Taskumatti

“Langenin Tommi teki jälleen kerran mahtavaa työtä masteroinnillaan. Se kaivo miksauksesta vielä esiin terää ja läskiyttä ja sai meidän mielestä ton biisin toimimaan hyvin niin sinkkuna, kun myös albumilla.” -6mäki

Kaksikko kertoo lähtökohdan albumin tekoon olleen hauskanpito; tarkoituksena oli tehdä mahdollisimman positiivinen kokonaisuus ilman, että se kuulostaisi lapsille suunnatulta. Ja siinä miehet kokevat onnistuneensa erittäin hyvin. Levy on sataprosenttisesti g-funkia ja 6mäki sanookin, että vaikka toki kaikenlaista materiaalia tulee tehtyä, on länsirannikko -soundi aina ollut se rakkain ja omin osa -alue. Bändikaveri Taskumatti lisää, että kyseessä on selkeästi 6mäki g-funk, omanlaisensa nimikkosoundi.

“Tarkoitus oli tehdä mahdollisimman tiivis kokonaisuus, niin soundien, kun tekstienkin puolesta. Mutta luoda kuitenkin reilusti vaihtelua sen genren sisällä.” -Taskumatti

Tarina bändin nimen takana kertoo miesten turhautumisesta oluttuopin äärellä, kun kaksikko harmitteli samettihousujen puuttumista koko kaupungin vaatetarjonnasta. Miehet myös naureskelivat, että vielä idean tasolla olevan levyn ilmestyessä, sametti on taas takuuvarmasti muotia. Parin ensimmäisen biisin synnyttyä oli selvää, että kyseessä on toimiva konsepti ja sametin ollessa konseptin keskiössä kirjoittaminen vapautui ja mahdollisti hyvän huumorinkäytön kainalopierujen sijaan.

“Vaikka me ollaan tässä projektissa omia itsejämme, niin tällä kertaa ehkä hivenen karrikoidumpia. Voidaan yhtäaikaa liidellä tuolla korkealla samettimaailmassa, mutta samalla tallustella jalat tukevasti Pyynikin maaperässä.” -6mäki

Bändin synnyn tavoin myös sen materiaali on kevyttä hyvän mielen musiikkia, joka koostuu yhdistelmästä hauskoja läppiä ja mahdollisimman hyvin ja laadukkaasti tehtyä äänimaailmaa. Kumpikin mies vannoo puujalkahuumorin nimeen ja tässä projektissa väistellään turhan arkista ja realistista lähestymistapaa tarinankerronnassa.

“Kiteytettynä tän konseptin tarkoitus on mahdollistaa myös kuulijalle pääsy samettimaailmaan.” -Taskumatti

 

FACEBOOK:  https://www.facebook.com/velvetboyz/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/velvetboyz/?hl=fi

 

KUUNTELE MANSEJUNTTI PT. 3 (feat. FORRESTER):