Katutaide kunniaan! Feat teki jälleen mitä piti: oli siellä missä piti, silloin kun piti. Kannut kilisivät Kuopiossa, kun Saunamies suhautti paikalle todistamaan urbaanin taiteen kukoistusta Lainit -katutaidefestivaaleille.

Missä kuosissa Suomalainen graffititaide on vuonna 2018? Tsekkaa videosta! Haastateltavana paikalliset kulttuurivaikuttajat: kokenut RAP-SM kävijä Niko Nova (entRölli) sekä Mikko “Urbaani” Parviainen. 

“Sana graffiti on johdos italian verbistä graffiare ’raaputtaa’, joka edelleen on laina kreikan verbistä γραφειν (graphein) ’kirjoittaa’.

Usein graffiti tehdään ilman lupaa, mutta joissakin kaupungeissa on myös laillisia graffitin maalauspaikkoja. Esimerkiksi joissakin paikoissa voi ”tilata” graffitin oman talonsa seinälle. Maalaaja on sitten ammattilainen.

Asenteet graffiteja kohtaan vaihtelevat: Jotkut kannattavat ankaraa nollatoleranssia, toisten mielestä graffitit ovat osa urbaania kulttuuria. Graffitien ja tägien tekeminen ilman lupaa on laitonta useimmissa maissa, myös Suomessa.”       

-Wikipedia