Tällä viikolla huomion saivat Dani, Jere ja Bulle.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Dani – Tuodaan Valoon (EP)

Lappeenrannasta kotoisin oleva Dani julkaisi debyytti-EP:nsä pari kuukautta sitten. Nykyisin Helsingissä asuva artisti on kuitenkin tehnyt rap-musiikkia jo 10 vuoden kokemuksella – “pöytälaatikkoon”. Nyt 26-vuotias sanansaattaja julkaisi musiikkivideon, joka on järjestyksessään artistin kolmas:

“Julkaisin viime vuonna Järjen Ne Vei debyyttisinkkuni. Siinä kerron avoimesti elämänkokemustani: millaisista taustoista ponnistan. Biisi perustuu kokemuksiin, joita ihminen saa alkoholistisessa tai toimintahäiriöisessä perheessä ja siitä kun lapsuutta ja nuoruutta määrittää hyvin pitkälti turvattomuus, hylkäämiskokemukset, päihde- ja mielenterveysongelmat sekä häpeästä johtuva syrjäytyminen. 

Käsittelen EP:lläni myös omaa oirehdintaa, joita minulla on ollut erilaisiin addiktioihin. Tulevaisuudessa tahdon auttaa omilla kokemuksillani mahdollisimman monia ihmisiä musiikkini kautta! Lohtua lohduttomille, iloa ilottomille, toivoa toivottomille, oikeutta sorretuille ja rakkautta hylätyille ovat minun missio.

Biisini Paljonko? on debyytti-EP:ltäni, joka kantaa nimeä Tuodaan Valoon. Ko. biisistä julkaistiin juuri musiikkivideo YouTubeen. Olen äärimmäisen kiitollinen siitä miten hyvin jengi on ottanut vastaan musavideon! Halusin biisissä puhutella kuulijaa. Kappale syntyi opiskeluaikoina, kun työskentelin vanhusten parissa. Se työ kokemuksineen veti minut syviin vesiin ja halusin kanavoida fiilikset biisiin, joka kertoo ihmisenä olemisen tuskasta ja elämän raadollisuudesta; siitä kokemuksesta, että on viheliäistä olla ihminen, mutta samalla kaunista. Käsittelen myös omaa menneisyyttäni ja siksi musiikkivideolla on joitain pätkiä lapsuudestani ja nuoruudestani. Biitin tuottivat lahjakkaat Miikka Teperi sekä Rami Kaalamo.”-Dani

Julkaistu 10.05.2019

Kuuntele koko EP alta:

Danin voi nähdä esiintymässä 14.06 Hämeenlinnan Suistoklubilla Gasellien lämppärinä.
Seuraa instagramissa: https://www.instagram.com/danielaliasdani/

Jere – 4×1

JXO:n lopettamispäätöksen jälkeen soololinjalle lähtenyt Jere julkaisi jälleen uutta musiikkia.

“Pointti oli vertaiskuvallistaa ja urheilu termein viestittää mikä mun state of mind oli biisin teko- ja kirjoitushetkellä. Jere Särkkä eli Holder nakkas ton biitin mulle ja mul tuli vahvat vibat et haluun duunaa stygen tohon. Tätä biisii voi mun mielest lähestyy monest kulmasta. Sain hyvin miksattua tähän biisiin ja videoon mulle oleellisia ja tärkeitä juttuja kuten ystävät, urheilun, musan, sekä meijän porukan meiningin.” -Jere

Katso Amadeus Lordevaux:in tuottama video alta:

Julkaistu 10.05.2019

Bulle – Lokaalit ft. Huge L, Notkea Rotta, Steen1

Huge L:n kanssa Mäki yhteislevyn vuonna 2017 tehnyt Bulle julkaisi kappaleen lokaalit, jolla vierailee kolme kovaa suomiräpin legendaa. Oletko jo kuullut? Jos et, eyo spin that shit! Potkii ku panttivanki takakontissa.

YouTube kommenteista poimittua: “Huhhu vittu mikä träkki :D!! lisää tällästä ihmeessä ft. Itä-Stadin legendat!”

Julkaistu 25.04.2019

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]