Tällä viikolla huomion saivat Liigalaiska & Lauri Avaruudesta, Armas ja 1-800-KREBA.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Liigalaiska X Lauri Avaruudesta – Kolm3kulma (EP)

Liigalaiska & Lauri Avaruudesta julkaisivat kuuden kappaleen mittaisen EP:n nimeltään Kolm3kulma.

Kolm3kulma EP on kolmen eri näkökulman yhdistelmä. Niitä näkökulmia projektissa edustavat Liigalaiska ja Lauri Avaruudesta sekä tuottaja Johnny Crash. Suurin osa kappaleista on syntynyt kesäisen Fiskarsin kylän hitaiden päivien ja raikkaiden öiden hullaannuttamien aistimusten ja tunnelmien lipuessa hiljalleen ohitse, unohtamatta urbaanimpaa soundimaailmaa sekä tummempia sävyjä. EP on kuuden biisin mittainen matka läpi erilaisten vaiheiden, kohti sisäistä rauhaa tai jotain sellaista, kuka tietää. Kappaleelle Maaginen Vire on julkaistu aiemmin tänä vuonna musiikkivideo.

Kokeneille suomirapin kuuntelijoille Liigalaiska sekä Lauri Avaruudesta ovat jo entuudestaan tuttuja nimiä. Liigalaiska on Vitun Kova Ääni -yhtyeen toinen puolisko, sekä laajalti arvostettu suomiräppäri, joka on vierailaillut mm. JXO:n sekä Asan kappaleilla. Lauri Avaruudesta julkaisi debyyttisoolonsa Ufoja Runoja vuonna 2016 ja on tehnyt yhteistyötä monien muiden Överdogin artistien kanssa.

Astu portista ja katso mihin se johtaa:
Julkaistu 22.05.2019

Armas – Kuollaan (EP)

Modernia ja runollisempaa hiphopia edustava Armas julkaisi helmikuun alussa viiden kappaleen Kuollaan EP:n ja nyt sen nimikkobiisiin Kuollaan on tehty musiikkivideo. Lyhytelokuvamainen musiikkivideo muistuttaa erikoiselta tyyliltään hieman Todd Solondzin ja Wes Andersonin elokuvia. Videon tarina kertoo kahdesta ihmisestä jotka osallistuvat samoihin syntymäpäiväjuhliin ja kokevat illan aikana omat pienet kuolemansa.

“Annoin ohjaajalle, Ulmasen Jonille aika vapaat kädet. Toivomuksena oli tehdä jotain jossa on pilke silmäkulmassa. Tarkoituksena oli keventää biisin isoa teemaa ja tuoda siihen lisää tasoja.”, Armas valottaa videon taustoja.

32-vuotias Armas on vielä suuremmalle yleisölle tuntematon artisti. 2000-luvun alussa hänet tunnettiin TH-T nimellä nettipalveluissa, kuten Mikseri.netissä (jonnet ei muista). Vuonna 2015 herkän riimittelijän maineessa ollut räppäri ryhtyi tekemään uutta musiikkia vuosien tauon jälkeen. Vuonna 2017 julkaistiin Spotifyssa kappaleet Yhtään itsetuntoo, Palaat mun mieleen ja Rivien välissä. Vuoden 2017 syksyllä Armas aloitti yhteistyön tuottaja Alpo Nummelinin kanssa, joka tunnetaan mm. Ruusut-yhtyeestä. Yhdessä Alpon kanssa Armas on maalannut EP:lle toiveikkaan dystopian. Sanoituksissa käsitellään mm. vanhenemista, suhteita omiin vanhempiin, sosiaalista mediaa, teinivuosia Riihimäellä ja omia vääriä tekoja.

Julkaistu 18.05.2019

Kuuntele maistiaiset EP:ltä alta:

1-800-KREBA – Yks

Suomen DJ-kentän kärkinimiin lukeutuvien DJMistaS:n ja Temper2:n muodostama 1-800-KREBA julkaisi uuden singlen, ja tällä kertaa vokaaleista löytyy Töölön Ketterästä tuttu Matti8. Kappale ei ole vailla energiaa ja tykitystä, sillä reilun 130 BPM:n tahdissa on lupa hengästyä. Single on osa tulevaa B-PUOLI EP:tä, joka on jatkumoa viime vuonna saapuneelle A-PUOLI EP:lle.

DJ Mista S alias Sami Merinen tunnetaan YleX:n lauantai-illoista, sekä osana suosittua Heavyweight DJ’s -kollektiivia. Pitkän linjan DJ on rokannut käytännössä kaikilla Suomen isoimmilla festareilla sekä konserttilavoilla Olympiastadionista Helsingin jäähalliin.

Temper2 on sadan keikan vuositahdillaan yhtä lailla tuttu näky kotimaan klubeilta ja festarilavoilta. Hänet tunnetaan myös radio- ja klubihiteistään Irrottaa ja tippuu ja Creator sekä Emma-ehdokkuuksia kahmineen Reino Nordinin Antaudun-jättihitistä tekemästään remixistä.

Julkaistu 17.05.2019
MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]