Tällä viikolla huomion saivat Gettomasa, Niko Nova ja Superior.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Gettomasa – Diplomaatti (EP)

Tämän viikon ensimmäinen valinta ei liene yllätys kenellekään. Leijonien kultajuhlissa joukkueen toiveesta Lössi -livevedon esittänyt Gettomasa julkaisi viime viikolla seitsemän kappaleen Diplomaatti EP:n, joka saateltiin pihalle Silmät -biisille tehdyn musiikkivideon kera. EP:ltä on julkaistu jo aiemmin kappaleet Muijii Stadis sekä Enempää, joista jälkimmäistä “aitopäät” ovat arvostelleet tiukkasanaisesti.

Nää uuet junnut tulee YouTubeen/
Ja ne lukee et mä en oo enää ug/
Ja ne luulee et se tekee niistä coolei/
Ku ne toistaa mitä kuulee/
Alkaa haukkumaan mua surkeeks/
Se satuttaa mun tunteit/
Mut ei ne tiiä mist ne puhuu/
Kai mä joudun sit pitämään oppituntei/
Ku en haluu lisää näit hoppi-junttei/
Sanoin pressois et haluun autoja ja rahaa/
Mut siihen aikaan niitä sai vaan nauhottamal kamaa/
Joka haiskahtaa popille/
Kävin laittaa sen stopille/
Ja nykyään se on räpil mahollist/
Mun parkkipaikal on todiste/

Katso uusin video alta. Biisin messevästä boombaptuotannosta ovat ansiokkaasti vastuussa Chosen Onin luottopakit Ruuben sekä Lx-Beats (rekami).

Julkaistu 23.05.2019

Niko Nova – Muuvit feat. Riku Ryysyläinen & Wordup (USA)

Kuopiosta kajahtaa jälleen. Niko Nova julkaisi uuden musiikkivideon Muuvit, jossa vierailee Riku Ryysyläinen sekä vahvistus rapakon takaa: Wordup. Biisi on lupsakkaa riimittelyä elämäntyylistä, joka on omistettu hiphop-alakulttuurin luomiselle, eli paremmalle huomiselle.

Miehen on mentävä, tehtävä mitä tehtävänä/
Olla MC:nä, soittajana, tietty järjestäjänä/
Samalla myös maalaava räppituottaja/
En silti tällä kaavalla näppiin tuo rahaa/
Tai no tuon, mut ne menee musageariin/
Löytyy mikkii, etarii, syntikkaa, samplerii, levarii/
monnarii, loopperii, softii – ÄH – vielä lisää/
Elän äänimaailmoissa, muusta en ees tiedä mitään/

Siinäs kuulit, kultturi vaatii muuvit! Tsekkaa letkeätunnelmainen video nyt.

Julkaistu 23.05.2019

Superiore – Mä ja mun frendit

Superiore julkaisi videon Mä ja mun frendit. Asialla kolme vuonna -96 syntynyttä tekijää, mistäpä muualtakaan kuin Jyväskylästä. Tuore biisi on nuorten sällien kantaaottavaa räppiä ajan hengestä ja siitä, kuinka täällä on yli ajan tapana kasvaa erilleen. Mut fuck it, that’s life!

“Alettii räppää lukios, ehkä aktiivisemmi lukion jälkeen ja nyt pari viimevuotta tosi aktiivisesti. Yritetään pitää saundi freesinä, uutena ja tehä tulevaisuudessa visuaalisesti jotain uutta sekä aiheiden merkitys mistä puhutaan biiseissä täytyy olla aina jotain isompaa. Meil on Jyväskylässä tutut piirit joka suuntaan, mutta tähän asti ollaan duunattu vaan kolmestaan ja haluttu hioo meijän juttua ja päästä siinä eteenpäin ja ollaan osittain jo onnistuttu. Jokatapauksessa alusta asti ollaan haluttu tehä räppiä räppiä.

Biisi on klassinen kuvaus siitä miltä tuntuu kasvaa ison ystäväpiirin ympäröimänä ja yhteiset valinnat alkaa muuttumaan jokaisella enemmän ja enemmän omiks valinnoiks. Huomaamatta frendit vaan alkaa tekemään omia juttuja ja muuttamaan ympäri Suomea. Pitkät jutustelut vaihtuu lyhyiksi moikkaamisiksi.” – Superiore

Julkaistu 23.05.2019

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]