Tällä viikolla huomion saivat Juju, Tommishock, Jones, Sere & Silkinpehmee.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Juju – Juhan Nushäät

Äskettäin avovaimonsa kanssa yhteisbiisin julkaissut Juju julkaisi uuden singlen. Tällä kertaa biisi on lattarihenkinen juhannusralli, eikä Juju peittele sanoituksissaan rakkaudentunnustuksia tälläkään kertaa. Kappaleen C-osan lyriikat loppuvat lausahdukseen: Mitä jos me tehtäis susta sun vaimo? Mutta oliko tämä ihka oikea kappaleella tapahtunut kosinta?

“Ei ollut. Itseasiassa kosin jo noin 5 vuotta sitten legendaarisessa Pispalan Pulterissa. Vastaus oli kyllä. Häitä ei kylläkään ole vielä pidetty, ja jos tää biisi streamais hyvin niin ehkä meillä olis sit varaa pitää ne Juhan Nushäät. Täähän on juhannuksen 2019 ehdottomasti kovin tanssileka.” -Juju

Julkaistu 20.06.2019

Tommishock – Shane (feat. Paperi T)

Suomalaisen rap musiikin uranuurtaja Tommishock julkaisi viimeisen singlen Shane (feat. Paperi T) ennen elokuussa julkistettavaa levyään Luksusautojen hautausmaa. Jatkossa musiikki tulee ulos uudella nimellä LNGN.

“Pyrin nykyään tekemään mahdollisimman intuitiivisesti musiikkia, vaikka tuleva levy onkin konseptilevy. Tuottaja Niko Tammelin soitti studiolla uuden pohjan, kahden päivän päästä nauhoitin osuuteni. Tiesin mitä levyltä puuttui ja oli helppo kasata palaset kohdilleen. Mä ja Tammelin ollaan teknikoitu kaikki Paperi T:n keikat viime vuodesta asti, puhuttu rundilla yhteisbiisistä, Henkka näki vision, kirjoitti osuutensa ja verse äänitettiin Porissa paria tuntia ennen Kehräämön keikkaa. Stemmaäänitys Ronda Lindbergin kanssa tehtiin viimeisenä, levyllä kuten tulevassa LNGN-soundissa on enemmän laulua ja meidän äänet soi hyvin yhteen. Biisin teema on valinnoissa, jotka usein johtaa entistä isompaan sotkuun ja niistä syntyvään kierteeseen. Älä ole Shane.” – Tommishock

Julkaistu 18.06.2019

Jones – Addiktio

Jones jatkaa uudella musiikkivideollaan tutulla “valistavalla” linjallaan. Tällä kertaa biisin teema nivoutuu addiktioon ja riippuvuuteen ilmiönä – ja siihen minkälainen rooli yhteiskunnan kulttuurilla on päihteidenkäytön taustatekijänä.

Ihmisen perimmäiset tarpeet on psykologisia ja sosiaalisia/
Omavoimaisuuden harteet, vaateet kovin vaativia, kohtalot traagisia/
Yksilökeskeinen kulttuuri kulkee/
Ahdistus kannoilla seuraa/
Tyhjyyden tunteelta silmänsä sulkee/

“Mä en oikein osaa tehdä diipadaabaa biisejä. Jos joskus yritän, niin se tuntuu ku hakkais päätä seinään ja kohta huomaankin että teksti on alkanut ottaa kantaaottavia muotoja yhteiskuntaan, elämäntapaan, politiikkaan – millon mihinkin. Olen luonteeltani melkoinen pohdiskelija ja that’s me. Musiikki on mulle taidetta ja vaikuttamisen keino jolla otan kantaa yhteiskuntaan. Kantaaottavuus on se ajava voima josta hiphop on syntynyt. Nykyisin näkee ja kuulee joka nurkalla skkkrrrt lit jee jee vaatteet naiset autot ah uh minä minä minä räppiä, vailla mitään oikeeta sisältöö. No, jokainen tyylillään ja tää on mun tyyli. Otin kuitenkin tällä kertaa sellasen biitin, joka on enemmän “nykyaikaa”. Totta puhuakseni yritin tosissaan tehdä kohdallani ensimmäisen trap-vaikutteisen biisin, jossa ei olis ollu niin raskasta sisältöö, vaan joka olis ollu enemmän fiilistelyä vaan – mut lopulta syntyi asiasisällöltään ehkä yks raskaimmista biiseistä mitä oon koskaan tehny.” – Jones

Julkaistu 07.06.2019

Sere & Silkinpehmee – Tänään (feat. Super Janne)

Yli kaksikymmentä vuotta hiphopin parissa hääränneet rap-pioneerit Sere ja Silkinpehmee pudottavat yllättäen jatkoa kevään Kaleva EP:lle.

Tänään -kappale muistuttaa, että on tärkeä löytää aikaa omille jutuille ja joutilaisuudelle. Kovaksi suorittajaksi tunnustautuvan Seren mukaan kappale kertoo myös “ihan vaan täydellisestä hanuilupäivästä”. Artistit eivät halunneet tehdä perinteistä sesonkibiisiä, jossa valitetaan työstä ja odotetaan lomaa. Molemmilla on mielestään hyvä päiväduuni, eikä pomossakaan vikaa. Biisi on todellinen alueyhteistyön helmi. Tuottajana häärännyt Sere edustaa Tampereen Petsamoa ja biitin tehnyt Tommi Pehmee Tesomaa, Kalevan poika Silkinpehmee muutti vuodenvaihteessa Helsingin Kallioon. Laulut Sere kävi hakemassa Vallilasta Super Jannen studiolta.

“Päivätyöt on paras mesenaatti”, Silkinpehmee tiivistää

“En harkinnut kertsiin ketään muuta kuin Jannea, kukaan muu kuin tämä yhden miehen Beach Boys ei tee Suomessa samanlaista soundia. Studiolla selvisi, että se oli suostunut biisille edes demoa kuulematta. Kiitän luottamuksesta!”
Sere

Julkaistu 13.06.2019

 

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]