Tällä viikolla huomion saivat GMMT, Louhi Fatt/Mäkki/Ruma ja Silkinpehmee.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

GMMT – Förskotti

G-Miehen ja Matti Tamosen muodostama GMMT julkaisi musiikkivideon. Kaksikko kaipailee Förskotti -singlellään leveämpiä lavoja ja täyttisempiä leipiä. Olisko keikkaa ja ennakkoliksaa saatavilla? Saako musiikkipäälliköiltä radiovoitelua mangolla? Mistä löytyisi sisällöntuottaja? Muun muassa näitä teemoja GMMT pohtii G-miehen itsensä tuottamalla biisillä, jonka soundimaailma on taattua G-funk-meininkiä. Päälle lungit räpit ja viihdyttävä hyvän mielen video, avot!

“Saimme juuri valmiiksi meidän tulevan EP, joka julkaistaan MONSP:in kautta syksyllä. Biisit ovat syntyneet EP:lle vuotuisilla biisileireillä G-Miehen mökillä Liperissä. Voimme taata, että julkaisu sisältää tiukkaa vinkunaa ja kovia riimejä!

 Hyvää kesää.”

Musiikkivideo by Visual Works sekä Vessivessivisuals. Mukana videolla Team Nuggets: yksi Suomen kuumimmista K-Pop -tanssiryhmistä.

Julkaistu 27.06.2019

Louhi Fatt, Ruma, Mäkki – Jon Snow

Katutaso äänitteen Louhi Fatt:in ja Mäkin sekä Suomen musiikin Ruman kolmen koplan julkaisema musiikkivideosingle Jon Snow näki päivänvalonsa viime viikolla. Mutta mistä GoT-teema syntyi?

“Jon Snow kertoo uhrauksista. Demotin biisin ensimmäisen kerran viime syksynä kun sain mielettömän biittipaketin Pyry Koskelta ja se jäi sen jälkeen muhimaan. Fast-forward maaliskuuhun, kun istuttiin Mäkin kanssa juhlistamassa Fakitteist-biisin julkasua, kerroin, että olis yksi demo mitä kaavailin seuraavaksi julkaisuksi ja mietin olisko Ruma ollut kiinnostunut mukaan. Tuumasta toimeen, Mäkki soitti Rumalle välittömästi ja löi puhelimen mun käteen. Tilanne oli hauska, ei me Ruman kans sillon vielä tunnettu. Ruma kuitenkin suostu tsekkaamaan demon.

Jon Snow ja GoT-tematiikka hyppäs kuvioihin vasta Ruman kynästä. Ruma toimitti mielettömän kertsin ja siinä vaiheessa kun toimitin valmiimman demon Mäkille, se soitti ja piti kuulemastaan ja kysyi olisko hänelle ollu tilaa jos hän hyppäis vielä mukaan. Lopputuloksena oli hieno kontrasti kun Mäkki toi versensä “made it already”-kelalla. Kun biisi oli valmis ja lähettiin julkaisemaan sitä, päätettiin julkaista se yhteisenä biisinä kaikkien Spotify-profiilissa.

Videon on ohjannut ja käsikirjoittanut mun hyvä ystävä Saint-aseveli Jonathan Nieminen. Erittäin ammattitaitoisena, nuorena ja nälkäisenä kuvaajana toimi Rikhard Vellamon. Raaseporin linnanrauniot takas meille älyttömät puitteet pistää mieletön musiikkivideo purkkiin. Saint in this bitch.

Viikon päästä Ilosaarirockissa on Ruman keikka, mihin sain Rumalta kutsun liittyä mukaan vierailemaan settiin. Nähdään siellä!” – Louhi Fatt

Julkaistu 28.06.2019

Silkinpehmee – Off Beat

Off Beat on helsinkiläisen rap-artisti-/tuottajan Silkinpehmeen uusin single, joka enteilee alkusyksystä 2019 julkaistavaa pitkäsoittoa Basic V2.

“Off Beat -kappaleessa on kysymys siitä, kuinka kaikki ympärillä sykkii, ja kuinka siinä sivussa voi sykkiä hieman eri rytmissä. Siitä, kuinka sydän lyö off beat, mutta lyö kuitenkin. Mun teini-ikä alkoi uudestaan joskus kolmevitosena, lähinnä kapinointina suorituselämäntapaa ja kilpailuyhteiskuntaa vastaan. Siitä lähtien en ole juuri pitänyt suutani kiinni, vaan lauon nauhalle havaintoja ja mietteitä ympärillä raksuttavasta koneistosta.

Minulla on omat juttuni ja tyylini, ja onneksi ne joskus resonoivat jonkun toisenkin rintakehässä. Joskus se mun hihamerkki jää jonkun hihaan kiinni, ja hyvä niin. Koen olevani nyt tähänastisen elämäni parhaassa paikassa, ja musiikkikin on muuttunut sen kokemuksen myötä iloisemmaksi.” – Silkinpehmee

Julkaistu 28.06.2019

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]