Tällä viikolla huomion saivat The Meänland, Alijäämä sekä Pyrythekid.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

The Meänland – Rakastelhaan feat. Krista Tiitinen

Folkreggaebändi The Meänland julkaisi uuden kappaleensa Rakastelhaan 12. heinäkuuta. Biisi on duetto rakkaudesta, rauhasta ja läheisyydestä. Duettoparina kappaleella vieraileva Krista Tiitinen on kemiläislähtöinen, nykyisin oululaistunut ja sieltä käsin keikkaileva laulaja ja muusikko, joka esittää kappaleita monipuolisesti popista souliin. Kappaleesta julkaistiin myös musiikkivideo. The Meänlandin Sami kertoo kappaleen synnystä seuraavasti:

“Pimeänä talvi-iltana kaamoksen keskellä istuin kämpillä skitta sylissä ja siemailin jallunaukkuja. Kynttilän valon siivittämänä innostuin säveltämhään rakkauslaulun jonka uumoilin miellyttävän silloista tyttökaveria joka oli tulossa uuvuttavalta työreissulta. Tuli fiilis että tämä kipalehan vois tuokasta valoa pimmeytheen ja rauhaa syähmiin. Tulipahan jopa ajatus että voitais rakastella rauhaa päälle koko maan!” – Sami Bergman

Julkaistu 17.07.2019

Alijäämä – Tietämättömyys on hyve

Suomen taiteellisimman backpacker-rapin varjeltu salaisuus Alijäämä julkaisi ensimmäisen singlensä tulevalta 24/7 EP:ltä. Kappale Tietämättömyys on hyve on modernilla soundilla leikittelevä kappale, johon on yhdistetty lähes journalistisella otteella maailman nykytilaa pohtivat sanoitukset.

Alijäämä on Nummelasta alkunsa saanut duetto, johon kuuluvat DJ Francsion sekä RGLE (Ryögäle). Räppi on monipuolista, taiteellista ja pohdiskelevaa, vokaalien aaltoillessa melodisista osuuksista soljuvaan räppiin ja tuotannon eläessä omaa tarinaansa kiinnostavasti vaihdellen. Kultabassokerhon Open Mic -tapahtumasta löydetyn parivaljakon ensimmäinen virallinen julkaisu, kahdeksan kappaleen Kaupunki (toimituksen vahva suositus: tsekkaa levy oheisesta linkistä!) näki päivänvalon vuonna 2016. Toinen EP, joka kantaa nimeä 24/7 julkaistaan digipalveluihin loppukesällä 2019. Ei muuta kun video pyörimään ja pureksimaan sanoituksia.

Julkaistu 04.07.2019

Pyrythekid – Tsekkaa tää

Suomiräpin pääkaupungista sikiää sylkijöitä kuin sieniä sateella. Pienimuotoisista DJ-hommista musainnostukseen kipinän saanut Pyrythekid on vasta 18-vuotias räppäri Jyväskylästä. Milleniaali siirtyi kovempiin – eli alkoi purkittamaan räppejä – viitisen vuotta sitten, ja tänä vuonna Pyry on julkaissut kolme biisiä, joista tuorein Tsekkaa tää sai kylkeensä musavideon (video: Samu Saari).

“Monelt illat meni silleen et tehtiin sessareita tai biittei ja räppäiltiin vaa huvikseen tunteja. Myöhemmin aloin kelaa et tätä ois maukasta alkaa tekemään enemmän vakavissaan. Tsekkaa Tää oli hauska prokkis koska kirjoitin biisin tekstin 3 kertaa kokonaan uusiks. Menin biitin tuottajan aaro630:n studiolle jossa alettiin duunaa tota biisii, ja Aaro ja Heebo puski mut kirjottamaan tota uusiks siihen asti et olin tyytyväinen. Biisin julkasun jälkeen ollaan jatkettu hommia ja tällä hetkellä työstetään mulle ekaa levyä.” – Pyrythekid

Julkaistu 09.07.2019

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]