Tällä viikolla huomion saivat Sliki & Hamuelos, Olli Antonio ja Timo Kotipoltto.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Sliki & Hamuelos – Myrkky

Aiemmin vahvasti RnB / Trap Soul -vaikutteisesta tyylistään tunnettu kaksikko Sliki & Hamuelos tiputtavat tällä kertaa hyvinkin energisellä träppisaundilla ladatun sinkun Myrkky. Lätkäviittauksia vilisevässä bängerissä jaellaan heittereille taklauksia punchlainien muodossa. Biitti potkii, huukki tarttuu ja tuotanto miksauksineen on muutenkin miellyttävän crispyä kuunneltavaa.

Kappaleella on feattaamassa niin ikään Skorpionin rosterissa vaikuttava Turisti. Näyttävästä ja teemaan hienosti istuvasta musavideosta vastaa Jjohvnness.

Sliki & Hamuelos osoittavat tämän sinkun myötä, etteivät he todellakaan ole jämähtäneet yhteen ainoaan alagendreen – monipuolista matskua on odotettavissa lisääkin.

“Myrkky kertoo jengistä jotka elää ns. negatiivisuuden kautta ja jotka maindaa muiden bisneksii enemmän ku omiaan. Biisi erottuu soundillisesti aika paljon meidän aikasemmasta, “pehmeemmästä” linjasta. Ollaan kuitenkin tehty vastaavanlaisia biisejä aika paljon, mut tää on eka mikä pääs näkee päivänvalon. Tää tuo myös hyvin lisää energiaa meidän keikkasetteihin. Soundi on aika härkästä ja siks pyydettiin Turisti messiin biisille, koska tiedettiin et se pystyy samaistuu ja se händlää ton soundin. Turre toimitti säkeistön about vartissa. Biitin on tuottanut Stick.” -Sliki & Hamuelos

FB: https://www.facebook.com/slikihamuelos/
IG:  https://www.instagram.com/slikihamuelos/

Olli Antonio – Älä kysele tyhmii

Olli Antonio tietää, että on olemassa myös tyhmiä kysymyksiä. Punkkia työstävän Negatiiviset Nuoret -kokoonpanon riveistä laajemman yleisön tietoisuuteen ponnahtanut Olli Antonio julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa De Puta Madre vuonna 2018.

Älä kysele tyhmii on julkaisujärjestyksessään miehen neljäs sinkku tämän vuoden puolella. Kappale on don’t waste my time -tyylistä suoraviivaista tylytystä ihmisten ymmärtämättömyydestä. Biitti on pitkälti 808 -bassoon ja perkussioihin nojaavaa settiä – minimalistista, mutta tyylipuhtaan toimivaa poljentoa. Älä kysele tyhmii, vaan kuuntele itse!

“Tehtii toi biisi sessarina EM & My Friend Marlan kans studiol. Kappaleeseen on tulos Toni Kristianin ohjaama musavideo tos ihan just. Samantyylistä kamaa tulossa tulevalle levylle myös.” – Olli Antonio

FB: https://www.facebook.com/olliantonio/
IG: https://www.instagram.com/0lliantonio/

Timo Kotipoltto – Kotipoltto

Hämeenlinnalainen pistävän kielen ja ärhäkän asenteen omaava Timo Kotipoltto tiputtaa parin vuoden julkaisutauon jälkeen nimikkobiisin Kotipoltto. Kappaleella hän jatkaa suorasanaista ja tinkimätöntä linjaansa puhdistaen lyyrisesti hampaankolojaan Navy Snagan taustan päälle. Kyseinen tuottaja on myös hoitanut biisin miksauksen, masteroinnista on vastannut Fanu.

Timo Kotipolton kantaaottava ja kursailematon ulosanti on kuin sanoilla hakkaamista – iskut uppoavat perille asti, eikä kohteita säästellä. Räppäri kantaa energiansa ylväästi versestä kolmanteen tippaakaan hyytymättä. Asennetta ja fiilistä miehen tuotannosta ei ainakaan puutu.

Jos olet nukkunut vuonna 2017 julkaistun Kätkö -albumin ohi, kannattaa sekin laittaa tarkastukseen!

“Siinä ois nyt pitkästä aikaa vähän makusteltavaa kuulijoille! Nimeä ei meinannu irrota, niin tämä jos joku on nyt sitten nimikkokipale. Oon enemmän kuin tyytyväinen kaikkien osallisten käden jälkeen. Kiitos Snaga ja Fanu, toivottavasti uppoo!” – Timo Kotipoltto

FB: Timo Kotipoltto


MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]