Tällä viikolla huomion saivat J. P. Onkaloinen, R-Syke x Talonpoika Lalli ja Rontti

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

J. P. Onkaloinen – Anthem

Espoosta kotoisin olevan J.P Onkaloisen Anthem on piristävä pläjäys hauskaa itseironista tiputtelua. Omaperäinen, hieman surrealistinen ja tietoisesti hämmentävä tyyli on virkistävää vaihtelua geneerisen sarjatuotantoräpin rinnalla. Biitti on funkahtava, ulosanti ja lyriikat toimivat ja mielenkiintoiset riimiskeemat pitävät kuuntelijan otteessaan. Video on sympaattista ja maanläheistä metsässä mönkimistä.

Toiset räppää misogyynisesti, toiset kyynisesti matkivat /
mun tyyliset tyypit löytävät hyvin eri markkinat /

SC: https://soundcloud.com/onkaloinen

Julkaistu 14.08.2019

R-Syke x Talonpoika Lalli – Meitsin Lappi

Pitkän linjan lappiräppärit, Itä-Lapin R-Syke ja Länsi-Lapin Talonpoika Lalli löivät päänsä yhteen, jonka tuloksena syntyi Meitsin Lappi. Kappale kertoo kotiseuturakkaudesta, luonnon arvostamisesta ja lappilaisista juurista. West coast -henkisestä tuotannosta vastaa Bala. Kyseinen sinkku on kolmas julkaisu R-Sykkeen ja Balan tulevalta levyltä. Biisi löytyy kaikista suoratoistopalveluista.

FB: R-Syke Official
IG: https://www.instagram.com/rsykeofficial/

Julkaistu 03.08.2019

Rontti – Hyvässä Viritykses

Joensuulainen Rontti on hyvässä vireessä. Parin vuoden julkaisutauon jälkeen tuottaja-räppäri tiputtaa old-school tyylisen hyvän mielen boombap -sinkun. Räpit ovat taidokkaan solidia sylkemistä ja tuotanto laadukasta jälkeä. Biitistä vastaa Al Da Jazzmatic.

Loppunu selitykset, vastuu on vaan kannettava /
aarrettansa varjeltava ja kaikkensa annettava /
haisemaan laitettava, en ala laimentamaan taidetta /
vaan ilman sensuuria aivan kaiken avaan /

“Tää kappale kertoo siitä, kuinka alavireisen kauden jälkeen elämä alkaa hymyilemään, kun hommat alkavat rullaamaan suotuisimmilla raiteilla. Hyvään vireeseen pääseminen vaatii kuitenkin ‘viritystä’, eli oikeita toimenpiteitä ja korjausliikkeitä suunnan kääntämiseksi. Pieni tauko ollut tässä omien räppijulkaisujen ja keikkojen suhteen – kun biittirauta on ollut kuumana niin oon keskittynyt enimmäkseen sen takomiseen, mutta nyt settiä alkaa tippumaan jälleen about biisi per kuukausi tahtia!” – Rontti

FB: https://www.facebook.com/ainutrontti/
IG: ronttiriimipriimus

Julkaistu 26.07.2019


MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]