Tällä viikolla huomion saivat Rivo, Jiiaa & Mactopias sekä Antique

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Rivo – Ykkösnyrkki Pt. 2 ft. FAM, Konala Cartelli, 2nen, Ironine, Skandaali, Brädi & Paleface

Vuoden 2013 freestyle-räpin suomenmestari Rivo kasasi toistamiseen kovan koplan suomiräppäreitä samalle raidalle. Kappaleessa tiputellaan tiukkaa iskulinjaa kahdentoista MC:n voimalla. Taso on korkea koko biisin läpi,  etenkin Skandaalin, Brädin ja Palefacen osuudet säväyttävät. Pumppaavan biitin possebiisiin on toimittanut LX BEATS & Kalle Kaunisto. Räppäreiden lisäksi videolla näkyy myös graffitiseinää, amerikanrautaa ja Skandaalin menopelinä toimiva legendaarinen Honda Monkey on myös hauska yksityiskohta. Video on nättiä katseltavaa ja sen on tuottanut Karumedian Nuutti Pura.

“Täähän on oikeestaan kakkososa tosta 2017 julkastusta Ykkösnyrkistä, mut halusin toteuttaa sen osittain eri feateilla, ja sellasten kans kenen kans ei oo vielä päässy vääntään. Alunperinhan koko possebiisi-idea sai alkunsa ku oltiin Skandaalin ja Mängin kaa keikkareissulla ja kysyin, et tulisko ne messiin jos tekisin posseträkin, sit loppuvuodesta synty toi ykkösosa, ja luonnollisesti halusin äijät kakkososaan kans mukaan sit.
Loput onkin sit eri nimiä kun ykkösessä niin saatiin onnistuun hienosti ja törkeen makee juttu että kaikki lähti messiin. Alusta asti aattelin että tää possebiisijuttu ois tämmönen tietynlainen “saaga” mut aika näyttää tuleeko kolmatta vielä. Nyt on takki aika tyhjä ja pitää duunaa soolojuttuja välillä.

Seuraava julkasu mitä tulee on mun eka Löyly-Viihde -labelin julkasema sinkku ‘Tässä ja Nyt’ ja se on tulee oleen tosi erilainen biisi kun aiemmat tähän asti. Paljon pyydetty muunkinlaista musaa kuin pelkkää iskulinjaa, niin seuraavaks tarjoillaan sellasta sit.” – Rivo

FB: Rivo
IG: mcrivo

Jiiaa & Mactopias – Ruusuja

Aitoa old-school boombap sämplerisaundia läskeine rumpubreikkeineen ja hämyisine sämpleineen hienosti nykyaikaan tuovat Jiiaa & Mactopias julkaisivat kakkosalbuminsa 2000XL3rd Rail Musicin kautta nykyään julkaisevan oululaisen kaksikon julkaisulta valikoitui nostettavaksi levyn huippuhetki Ruusuja. Viulusämple nostaa ihokarvat pystyyn ja biisin tarina toimii, sekä klassiset vokaalisämplet ollaan saatu valettua osaksi biisiä tyylikkäästi. Parivaljakon kemiat toimivat hyvin yhteen ja albumi on tämän myötä hyvin yhtenäinen kokonaisuus.  Levyllä pysytään uskollisena boombap-saundille kautta linjan.

“Biisi taisi olla viimeisiä, mitä levylle tehtiin. Olin jo kirjoittanut tuon kertsin Ruusuihin aiemmin ja pyöritellyt ideaa jonkun tovin mielessä. Kun Jiiaa pisti tän biitin tulemaan, tesin heti, että tähän pitää tehdä tämä biisi. Kappale kertoo edesmenneestä kaverista lapsuusvuosilta, ja biisissä käydään vuosien jälkeen moikkaamassa kaveria haudalla. Tunnelma on kaikin puolin positiivinen ja tavallaan viesti tälle frendille, että täällä me duunataan räppiä edelleen ja meininki on mennyt eteenpäin. Jiiaa viimeisteli biisin Das EFX voksusämplellä ja skrätseillä. Lopputulos on omasta mielestä levyn parhaita!

Mahtava fiilis kyllä, kun saatiin jo toinen levy pihalle tälle vuodelle. Käykää luukuttamassa jos meininki maistuu ja keikoilla tavataan!” – Mactopias

FB: MACTOPIAS X JIIAA
IG: mactopiasxjiiaa

 

Antique – Pohjalta Rikkauksiin

Uuden kappaleen Pohjalta Rikkauksiin julkaissut joensuulainen Antique räppää träkillään henkisen pääoman tärkeydestä.  Tekstit raapaisevat pintaa syvemmältä ja biisissä luodataan aihetta luontevasti. Tyyli on rehellistä, tunnustuksellista ja itseanalysoivaa. Antiquella on smuutti ääni sekä flow, jotka toimivat melodisen downtempo -trap tuotannon kanssa hyvin yhteen.

“Idean tähän biisin sain suoraan mun omasta elämästä ja tää on semmone juttu, minkä haluun myös muiden kuulevan. Nykyää tuntuu, et porukka on nii sokeutunu rahasta ja hienoista asioista, ettei ne muista sitä, et oikee onnellisuus ja hyvinvointi lähtee susta itestäst ja miten hyvä sulla on olla ittes kaa. Sit huomataan myöhemmi, että et oo ollu oikeesti onnellinen ku ympärillä on ollu nii paljo ylimäärästä joka vie huomion pois itestään. Pitäs pysähtyy ja tutkii itteesä ja mitä just sä haluut, antaa itelleen aikaa ja panostaa itteesä vaikka se oiski itsekästä. Välillä pitääkin olla itsekäs.

Itellä tää vuos on ollu raskas ja sillo just tuli huomattuu, että sitä koittaa hakee onnellisuuden tunnetta ulkopuolisista lähteistä ja se tuntuu hyvältä sen hetken, mut sit oot taas alotuspisteessä loppujenlopuks. Nyt oon siinä pisteessä, et mulla on hyvä olla ja siitä idea tähä biisiin tuliki. Menin henkisesti pohjalta rikkauksiin. Haluun muistuttaa porukkaa et muistakaa keskittyy omaan hyvinvointiin vaikka ympärillä tapahtuski paljo juttui!

Loppuvuodesta/vuodenvaihteessa on tulossa isompaa projektii pihalle ja siihe panostetaan nyt sitten isosti ja katotaan, minne se tätä uraa lähtee vetämään!

Nälkä on kova ja sillonhan sitä pitää syödä.” – Antique

YT: AntiqueOfficial
IG: antiqueofficial

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]