Tällä viikolla huomion saivat Seyed Ali, Slummien Fryckmanit ja Jasa

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Seyed Ali – Visioita ft. Sairas T & OD Kokemus

Pitkään suomirap -skenessä vaikuttanut, alunperin Olarista kotoisin oleva Seyed Ali julkaisi noin vuoden hiljaiselon jälkeen uuden sinkun! Lukuisia suomiräppäreitä tuottanutta ja mm. legendaarista SLT:tä perustamassa ollutta tuottaja/räppäriä feattaamassa ovat Sairas T ja OD Kokemus. Visuaalisen alan hommia päätöikseen tekevä artisti asustaa nykyään Lontoossa, mistä myös osa musiikkivideon materiaalista on peräisin. Biisissä ollaan huolissaan maailman dystooppisesta tilasta ja mietitään, onko muutos parempaa kohti vielä mahdollista. Tuotanto on isoa saundia ja kinemaattisen kuuloista herkkua herkkine vokaali- ja pianosampleineen! Seyed Alin uusi albumi Apokalyptisiä visioita shisha-kahvilassa on tekeillä ja se on tulossa eetteriin ensi vuoden alkupuolella.

“‘Visioita’ oli alunperin tarkoitus olla soolo outro-biisi mun tulevalle albumille. Lähinnä kappaleessa pohditaan miksi ja miten ollaan päädytty nykyiseen maailmantilanteeseen jossa ilmasto, luonto ja ihmiskunta ovat menossa hyvin huolestuttavaan suuntaan. Demon nauhoituksen jälkeen tulin siihen tulokseen että broidin(Seyed Sami) tekemä biitti oli liian hyva pelkäksi outro-biisiksi. Otin puolet omasta versestä pois ja pyydettiin Sairas-T feattaamaan. Samoihin aikoihin duunasin ODK:n Rituaali-levylle kansia ja kuuntelin kyseistä levyä samaan aikaan. Tuntu että nähtiin hyvin samantapaisia visioita, joten pyydettiin ODK:kin mukaan. Kummankaan verse ei pettänyt! Kirjoitin oman värssyni melkein kaksi vuotta sitten mutta visiot on vieläkin samat. Videon duunasi NapoleonDigital, ja se kuvattiin alkuvuodesta Helsingissä ja Lontoossa” – Seyed Ali

FB: Seyed Ali
IG: seyedalimusic

Slummien Fryckmanit – Still Frykit

Slummien Fryckmanit on Edi Baxitonin ja Ra´n jo vuonna 2008 perustama rap-duo. Ensimmäisen omakustanteisen pitkäsoiton jo vuonna 2009 julkaisseet kaverukset ovat kotoisin Heinolasta ja nyt 10-vuoden jälkeen monien muiden vaiheiden jälkeen julkaiset kompaktin kolmen kappaleen EPn nimeltä Still Frykit. Kaksikko on paremmin tunnettu sooloistaan sekä ääni- että videotuotannoistaan. Edi pyörittää perustamaansa Rosoi Musicia tehden samalla itselleen sekä muille musiikkia ja Ra pitää tällä hetkellä hiljaiseloa biiteistä ja riimeistä jälkikasvun ja siviilityön vuoksi. Jotkut ovat varmasti kuitenkin nähneet mm. Sauruksen Keskenin musiikkivideoita, joista osa on Ra´n käsialaa. Videoita löytyy Youtubesta 130pax / Timo Valtteri Sihvonen nimellä.

“Slummien Fryckmanit on siitä hauska projekti, että sillä ei oo koskaan ollu sen kummempaa päämäärää. Halutaan vaan räpätä ja tehä biittei. Sen nimen takana pystyy kokeilemaan kaikki huonoimmatkin ideat ilman häpeän tunnetta, mutta myös tehä sitä likasinta hiphopia. Asioiden romantisointi kuuluu varsinkin tässä projektissa aina asiaan ja Peter Fryckman pysyy sitä kautta mukana aina ja ikuisesti. Siltä tää nimikin sai vaikutteita. Jos joku ei tiedä kuka Peter on, menkööt kattomaan Googlesta.” Still Frykit EP on sitä perinteisempää sample-pohjasta rappia. Nauhotettiin verseet yhdeltä istumalta biitteihin, jotka oltiin yhdessä tehty jo aikaisemmin. Siitä tuli lyhyt ja ytimekäs paketti, joka sopii julkaistavaksi nyt näin koska ensimmäisestä albumista tuli 10 vuotta täyteen.” -Edi Baxiton

FB: Slummien Fryckmanit
IG: slummienfryckmanit

Jasa – Parempi Ku Kukaan ft. Super Janne

Kuopiolainen rap-artisti Jasa julkaisi 25.10 Super Jannen kanssa kappaleen kiusaamista vastaan. Parempi Ku Kukaan kappaleen aihe on tärkeä, kiusaamisesta ei voida koskaan puhua liikaa. Jasa & Super Janne halusivat kantaa oman kortensa kekoon, tuoda musiikillisesti asian esille ja muistuttaa asian tärkeydestä. “Kenenkään meidän ei tarvitse olla yksin, eikä joutua kiusaamisen kohteeksi”. Jasan solideja räppejä funkkaavan taustan päällä täydentää Super Jannen hieno laulukertosäe ja revittelevät räpit. Miesten kemiat natsaavat biisissä mainiosti yhteen ja osuuksien vuorottelu pitää kappaleen mielenkiintoisena loppuun asti.

“Biisin tarkoitus on kannustaa jokaista tekemään niitä asioita mitkä on itselle tärkeitä. Päätimme Super Jannen kanssa antaa meidän näkemys asiaan ja haluamme jokaisen tuntevan itsensä parhaaksi. Yhdessä me olemme parempia kuin kukaan! Tällä hetkellä olemme saaneet biisiä kampanjoimaan Mä En Kiusaa ja Sydän2019 järjestön sekä Nuorten palvelu Ry:n. Biitistä vastaa Yosu, joka on tuottanut myös minun kaksi aikaisempaa sinkkua.

Tää projekti itessään vei noin puolisenvuotta aikaa, et saatiin tämä tähän pisteeseen missä se nyt on. Yhteistyökumppaneiden kanssa jatketaan asian viemistä eteenpäin ja kaikkee touhuamista tän ympärille on kehitelty…. Niistä lisää sitten ens vuoden alussa 😉

Nyt ois kova palo tehdä uusia biisejä ja rueta miettimään ekaa soolo EP.tä tai levyä. Tällä hetkellä tuntuu musan suhteen hyvältä ja saa tehdä hommia vapaasti ja ennenkaikkee just sitä mistä ite tykkää. Tähän asti mun biisit on ollu aika “pohdiskelevaa”. On sieltä myös tulossa vähän räpimpää, niin sanottua vanhan kunnon boombappia.”

FB: Jasa
IG: jasavirallinen

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]