Tällä viikolla huomion saivat Saimaa Palaa!, Melo ja Kuuro Koira

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Saimaa Palaa! – Peilikuvia

Saimaa Palaa! on Sammonlahden Lancestakin tunnetun räppärin Lancen ja kitaravirtuoosi Teemu Huukin muodostama yhteiskokoonpano. Peilikuvia on kaksikon kolmas sinkku tämän vuoden puolella. Kokoonpanon aiemmissakin julkaisussa saundin keskiössä oleva akustinen saundi on tämänkin julkaisun juttu. Kun levollisen ilmapiirin taustaan yhdistetään Lancen keskittyneet ja selkeät tarinaa kuljettavat räpit, on tälläkin kertaa tuloksena varsin toimiva tuotos! Melodiat ovat herkät ja kertosäe toimii. Biisin tarina ja tunnelma on yhtäaikaa kaipausta täynnä, mutta kuitenkin osataan päästää toisesta irti rauhallisin mielin.

“Kappale kertoo erilleen kasvamisesta ja tyhjiöstä kahden ihmisen välillä. Teemun säveltämät kitaramelodiat luo dramaattisen ja mystisen tunnelman tarinankerronnan ympärille. Tää kappale on ensimmäisen raapaisu sitä saundia mitä tullaan nyt jatkossa julkaisemaan. Me tehtiin kesän ja syksyn aikana paljon uutta musaa ja samalla meidän musiikilliset palaset loksahti monella tapaa kohdilleen. Näitä biisejä tullaan julkaisemaan muutama kappale tämän talven aikana.” – Saimaa Palaa!

MELO – ELEKTRI

Melolta ollaan kuultu jo aiemmin tämän vuoden puolella Marimekko -bängerin sisältävä AKTIVE EP sekä sinkut Sickboy ja Tienpääl. Nyt Skorpionin tallin räppäri tiputtaa uuden kahdeksan biisiä sisältävän kokopitkän albumin. Tuotanto on mainiota tasoa ja räpit itsevarmaa, sekä miellyttävän kuuloista träppäilyä! Erityisesti julkaisulta tarttuu päähän soimaan levyn käyntiin potkaiseva, tarttuvalla huukilla varustettu YLÖSALAS, sekä VOLKSWAGEN, jossa myös IBE pääsee loistamaan featillaan. Suurimman osan julkaisun biiseistä on tuottanut myös FREDA 4EVA levyllä isossa tuottajanroolissa ollut 4eva. Muita tuottajia platalla ovat Kuiva H, My Friend Marla ja Stick. ELEKTRI on tarkastettavaksi suositeltavaa laadukasta suomiträppiä!

Kuuro Koira – Liikaa Seis

Uutta tuotantoa Oululaiselta Kuurolta Koiralta. Sinkku Liikaa Seis julkaistiin pe 15.11. ja tällä julkaisulla Kuuro Koira rikkoi myös hetken hiljaiselonsa. Toimivassa biisissä on tiedostava, sekä kantaaottava sanoma ja räppityylit ovat huolellisia. Tausta on lungia, mehevillä sämpleillä, isolla saundilla ja huolellisilla rumpuvalinnoilla maustettua potkivaa boombappia. Ja uutta tuotantoakin Kuurolta Koiralta on luvassa, nimittäin sivuproggisten lisäksi tällä hetkellä loppuhiomisten alla on pian 3rd Railin kautta julkaistava kokopitkä albumi, jonka biittipuolella kuullaan mm. tämänki sinkun tuottaneen Antisankarin tuotantoa.

“Sanoitukset tähän biisiin ovat tehty jo kymmenisen vuotta sitten. Minulta puuttui toinen verse, mutta sopiva biitti ja vilkaisu riimivihkoon antoivat uutta inspiraatiota, ja toinen verse syntyikin sitten vaivatta. Tykkään ottaa kantaa biiseissäni. Toki voisin vetää maskin päähäni ja laukoa sen takaa puolitotuuksia, mutten koe siihen minkäänlaista tarvetta. Teen tätä puhtaasti omana itsenäni.   “ – Kuuro Koira

Kansikuva © Samuli Kuitti

 

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]