Tällä viikolla huomion saivat Rivo, Färmy & Koli-C sekä Cozie

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Rivo – Tässä ja nyt

Freestyle-rap kuvioiden lisäksi kaksiosaisesta Ykkösnyrkki -possebiisistään tuttu Rivo julkaisi tänään ensimmäisen sinkkunsa Löyly-Viihteen kautta.  Uunituore Tässä ja nyt on uutta, hieman pohdiskelevampaa ja tunnustuksellisempaa Rivoa, kuin mitä aiemmin ollaan totuttu kuulemaan. Rivo laittaa biisissä aggressiivisen vaihteen pois päältä ja pysähtyy elämään hetkessä, sekä reflektoimaan elämäänsä. Tuotannon lisäksi myös vokaalit ovat aiempaa melodisempaa settiä, laulettu kertosäe on tarttuva ja ison kuuloinen. Tämän biisin myötä Rivon ristiretket uusienkin tyylilajien suuntiin starttaavat vakuuttavasti.

“Tosiaan mun label debyytti on kyseessä. Tässä aamulla, kun on kattellu somee ja viestejä, niin näyttäis olevan saanu melko lämpimän vastaanoton. Pitkästä aikaa vähän erilaisia keloja biisillä, ja niin paljon on tässä vuosien varrella tullu kommenttia et pitäis tehä muunkinlaista kun punchlinee, niin onhan se siistiä julkasta muutakin.
Jatkoa on siis luvassa kyllä. Löylyltä ollaan tekemässä EP:tä ja tää oli nyt eka single, ja täss samalla ois tarkotus pudotella keskeneräseks jääneitä projekteja myös. Seuraavaks tulossa vähän eri ääripäästä oikein räppiräppiä, kun tehtiin Skandaalin ja Eino Antiwäkin kanssa träkki, ‘Kolme kuningasta’.” – Rivo

YT: RivoMc
FB: Rivo
IG: mcrivo

Färmy & Koli-C – Rupikonna

Monipuolista matskua työstävä Färmy ja sensuroimattomasta tyylistään tunnettu Koli-C yhdistävät jälleen voimansa Rupikonna nimisellä sinkulla. Uudessa biisissä energiseen trap-biittiin yhdistyvät melodiset lauluvokaalit ja tulisen kuuloiset tekniset räpit. Biisin tarinassa Katutaso Recordsin räppärit pysyvät konnina, vaikka jopa itse prinsessa heitä suutelisi. Molemmat artistit hoitavat osuutensa sammakko-analogioiden toimittamisessa asiallisesti. Melodinen meininki ja efetit toimivat, sekä huukki tulee jäämään suurella todennäköisyydellä kuulijansa korvamadoksi ainakin joksikin aikaa.

FB: Färmy & Koli-C
IG: instafarmy & koli_cee

Cozie – Nolla.

Jo yli 4 vuotta aktiivisena ollut, tänä vuonna mm. IMPINGE EP:n julkaissut raumalainen Cozie pudotti nyt uuden sinkun musiikkivideon kera.  Nolla. on kantaaottavaa ‘old-school’ tarinankerrontaa flowkikkailuilla höystettynä. 16-vuotiaan räppärin tyylitarjontaan kuuluu myös klubityyppisiä biisejä. Tämä julkaisu on taasen Cozien tyylihaitarin toista reunaa old school biitteineen ja storytelling tyyppisine punchlineineen. Biisissä on epäortodoksimainen rakenne; ei kertosäettä. Tarina etenee biisin myötä, ja antaapa taiteilijan itse avata näkemyksiään kappaleesta lisää!

“Nolla.” on biisi joka kertoo vähän kaikesta. Ihmisten ongelmista, perheiden ongelmista, itsensä ja motivoimisesta ja maailman tilanteesta. Ekan “säkeistön” alun oli tarkoitus olla hämäävä. Siinä on perus räppilinjaa jossa on esim. flexausta ja naisista puhumista. Sen oli tarkoitus saada kuuntelijan huomio muualle ennen kuin alan kertomaan vähän syvemmistä asioista.
Tämän jälkeen biisin fiilis taas vaihtuu. Otetaan hieman rennommin ja lähes koko loppukappale onkin oikeastaan pelkkää riimittelyä ja hauskanpitoa. Nopeita linjoja ja sellaista. Biisin lopuksi kerron siitä, miten olet aina silti oma itsesi vaikka kaikki sanoisivat, ettei sinusta tulisi mitään. ‘Ei ketää pysty käskee mimmone su pitäis olla, oot aina ittes vaiks ne sanois et oot täysi Nolla.'”- Cozie

Kansikuva © Lassi Puhtimäki

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]