Tällä kertaa valituiksi ansioituivat rokahtava Atomirotta, G:t Vinttikoira & NickyDiesel, sekä määrätietoinen Pyrythekid.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Atomirotta – Noidankehää

Hyväntuulisuus on edelleen läsnä Atomirotan biiseissä ja tälläkään kertaa linjasta ei poiketa. Noidankehä tuli yhdessä ”Monopoli” nimisen sinkun kanssa ja ovat esimakua 13.03.2020 julkaistavalta Atomirotta IV albumilta. Rane Raitsikan soljuvasti kitaralla soittamat riffit kulkevat mukavasti ja samainen herra tyylittelee vielä kertosäkeen, jota varmasti kesän keikoilla lauletaan yhdessä yleisön kanssa. Lyhyt saksofoni osuus lennättää biisiä ajoittain entistäkin korkeammalle ja voisi olla soida kyllä lisääkin. Kappaleen aihio osuu varmasti jokaiseen, sillä noidankehässähän tässä pyöritään yhteiskunnan rattaissa, mutta niinhän se maailma pyörii. Tätä biisiä kuunnellessa noidankehän kiertäminen on kuitenkin huomattavasti helpoittavampaa kuin ilman! Atomirotta jatkanee hyvin toimivassa linjassaa ja miksipä sitä toimivaa kaavaa lähteä muuttamaan. Odotukseksi jää, tuoko levy mukanaan myös uusia sävyjä ja kitaroinnin lisäksi lisää esimerkiksi saksofonia. Kappaleesta löytyy myös hauska video, jossa ajetaan mopolla kehää koko videon ajan. Biisi on julkaistu bändin oman yhtiön toimesta.

Atomirotta Instagram

Atomirotta Facebook

Vinttikoira & NickyDiesel – Edelleen

Mut mä oon edelleen G, se menee edelleen niin” laulaa Vinttikoira kertosäkeessään. Omakustanteena julkaistu memphis vaikutteinen biisi laittaa kuúlijan takakenoon fiilistelemään Lontoossa vaikuttavan VickyDieselin smuuttia biittiä, jossa myös saksofoni on isossa roolissa. Ekan säkeistön tuplariimi suoritus maistunee myös teknisen räpin ystäville. Monspilta omakustanteiseksi artistiksi loikannut Vinttikoira rohkaisee muitakin kokeilemaan siipiään uralla ilman levy-yhtiöiden koneistoa. Biisistä löytyy myös Iiro Palva-ahon ohjaama musiikkivideo.

Parin viime julkasun jälkeen piti ottaa hetki breikkiä, koska meni jo liian mailan puristamiseks, sillon ollaan jo hukassa. Eli päätettiin lähtee ihan vaan pitää hauskaa ja hakee semmosta sessarihenkisyyttä ja tiettyä raffia kulmaa, niinku alkuaikoina. Ei välttämättä mikään streamihitti, mutta biisi joka piti vaan saada ulos systeemistä. Välillä pakko mennä taaksepäin että pystyy etenee.” -Vinttikoira

Vinttikoira Instagram

Vinttikoira Facebook

Pyrythekid – Neuvoi

Jyväskylä teki sen taas! Keskisuomesta nousee bängereitä toinen toisensa perään! Tällä kertaa äänessä Pyrythekid, joka vaikuttaa määrätietoiselta, taitavalta ja nälkäiseltä räppäriltä. Kahden ja puolen minuutin lyhyt biisi pyytää jättämään vinkit antamatta, koska homma on jo hanskassa. ”Varmasti kovin tulokas moneen vuoteen” laini kertoo hyvin Pyryn asenteesta, että nyt tullaan ja kovaa. Överdogin julkaisemaan Neuvoi biisiin on tehty Verneri Linnan toimesta myös musiikkivideo, jossa nähdään totista toimintaa possen edustaessa yhdessä Pyrythekidin rinnalla. Tuotannosta vastaa jyväskyläläinen Aaro630, jonka nimi on noussut tuottajan roolissa esille varteenotettavissa julkaisuissa viime aikoina. Innolla jäämme odottamaan uutta materiaalia potentiaaliselta tulokkaalta.

Meikä on kelannu tost biisist vaa et tosi moni tulee kertoo miten hommii pitäs tehä ja milt joidenki biisien pitää soundaa vaik meil on tarkkaa tiedos miltä me halutaa et se soundaa ja tehää just sellast musaa mikä meit höllii” -Pyrythekid

Pyrythekid Instagram

Pyrythekid Facebook