Tällä viikolla valituiksi valikoituivat oululainen trio En kiellä enkä myönnä, kova kaksikko Joniveli & Rekami sekä kansainvälisesti uskottava XAM.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

En kiellä enkä myönnä – Kuusenkerkkiä

Oululainen trio tarjoilee jälleen leppoista musaa rennolla kerronnalla ja kitaroiden täyttämällä biitillä. Toimii! Jokainen jäsen tiputtaa pitkän värssyn ja kertsi vaan väliin, kuten vanhoina hyvinä aikoina räppibiisit rakennettiin. Aina ei tarvita monimutkaisia rakenteita tai muita hifistelyitä, jos vaan räppäreiden ulosanti itsessään vakuuttaa, kuten tässä Kuneliuksen, Kauhiajuhan ja Tatu A:n toimesta kuullaan. Melodinen kertosäe toimii kirsikkana kakun päällä nostaen tunnelmaa ja kertsin sanat ovat hauskat sekä tarttuvat. Kappaleesta löytyy myös näyttävä Mediaklipin tuottama musavideo, jonka on kuvannut ja editoinut Markus Valtanen.  Lisää kiitos!

EKEM Instagramissa

EKEM Facebookissa

Joniveli & Rekami – Vain rajoitetun ajan

Monipuolista ja musikaalista Joniveljeä on mukava kuulla jälleen mikin varressa räppäämässä, varsinkin kun tietää levyllisen olevan tuloillaan. Joniveljen ja Rekamin projektin roolit ovat siis pyöräytetty ovelasti päälaelleen, sillä viimeksi Rekami räppäri Joniveljen biitteihin Harjun takana EP:lle. Musikaalisuus sekä laulaminen muissa projekteissa kuuluu melodisena tyylittelynä ja kynä tuntuu olevat yhä terässä. Rekami on puolestaan viime vuosina osoittanut olevansa myös erittäin kova tuottaja ja jyväskyläläisittäin biitti höllii ja räpit maistuu!

Joniveli InstagramissaRekami Instagramissa

Joniveli FacebookissaRekami Facebookissa

XAM – XO

Ulkomaita myöten faneja kahmineelta nuorelta ”emoräpin” lupaukselta osasikin odottaa jälleen laadukasta kamaa. Ulosanti on uskollista tyylilleen ja ennen kaikkea myös uskottavaa sekä taidokasta  englantia. Tuotannosta vastanneet Pielmann sekä Skywalk hoitavat tottinsa niin kuin pitääkin ja biitti on myös osaltaan kansainvälistä. 

“Tää biisi on mulle ominaisinta lo-fi hiphoppia R&B vivahteilla. Edellisiin singleihin verrattuna tämä on enemmän laidback ja rennompi biitti, tähän oli hyvä purkaa ikävästä johtuvaa turhautumista” -XAM

XAM Instagramissa