Tämän viikon valituiksi valikoituivat odotetut Joniveli & Rekami, uskottavat SMC Lähiörotat sekä toiminnan miehet Cledos & Gettomasa.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Joniveli & Rekami – Kujalla

Saatesanoilla suoraan kertsiin, joka tuo esiin Joniveljen hiotun laulutaidon. Toinen sinkku laittaa jo kovasti odottamaan kaksikon kokopitkää, sillä Jonin kynä tuntuu vaan terävöityvän ja Rekamin biitit ovat myös saavuttaneet korkean tason pitkän työn tuloksena. Säkeistöt porautuvat suoraan aiheen ytimeen käsittelemään sitä, miten ihminen voi tehdä itselleen hallaa hukuttautumalla päihteiden tuomaan hetkellistä mielihyvää tuottamaan sumuun ja yrityksestä näyttäytyä ehjänä, vaikka onkin jo palasina. Voisin jopa uskoa, että varsinkin vuosituhannen alun suomiräpin aallon eläneet pitävät tämän kaksikon albumia vuoden odotetuimpana julkaisuna.

Instagram: JoniveliRekami

Facebook: JoniveliRekami

SMC Lähiörotat – Iron Maiden

Lähiörotat vievät kuulijat tällä kertaa tien päälle jakaen tarinoita kiertue-elämästään. Sanoituksissa mennään hauskoihin yksityiskohtiin jokaisessa versessä, esimerkiksi Avionin Prinssin ”Pyhimyksen pakus omaa psyykettä pelätään”. Yllättävänä elementtinä MC Respektorin nälkäinen värssy tuo heti hymyn huulille ja kuulostaa siltä kuin pamahtaisi mikkikoppiin suoraan kostealta rundilta. Eräkoira pysyy elementissään ja hauskat läpät saavat kyllä nauramaan, pistäen miettimään onko kaikki tositarinaa keikoilta, vai onko seassa ripaus fiktiota? Kertosäkeessä oikeuksiin pääsee Tonoslonon bendaava flow, joka toimii kyllä kirsikkana kakun päällä loistavassa biisissä loistavaan biittiin. Kappaleesta löytyy myös tyylikäs musiikkivideo, josta vastaa Pablo Films.

Instagram: SMC

Facebook: SMC

Cledos – Kilo Feat. Gettomasa

Tämän biisin kohdalla on helppo aloittaa musiikkivideosta, joka vakuuttaa tyylillään ja laadulaan. Videon on ohjannut kaverikarim ja työryhmässä on ollut kymmeniä henkilöitä, joka puolestaan kertookin siitä, että nyt ei harrastella vaan toimitetaan kansalle semmoinen elokuvamainen pätkä, joka muistetaan. Fractious Frankin ja MD$:n tuottama biitti on sitä itseään bängäävine 808 -rumpuineen ja onkin pakko todeta Cledoksen löytäneen omasta tyylistään uusia tasoja, joka on miellyttävän kevyen kuuloista. Gettomasa kiteyttää asemansa ja tarinansa säkeistönsä alussa ”Sillon kun tähän aloin, oli niin vähän varoi, hyvä et es sai pidettyy kämpäs päällä valoi, jäbät katto mua niin ku mulla ei ois päällä valoi, nyt kun nään ne jäbät sanon niille mähän sanoin!”.

Instagram: CledosGettomasa

Facebook: CledosGettomasa