Tällä viikolla huomion saivat Lyttä, Horse Attack Sqwad ja Ruma.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä

Yhden miehen yksipuoluejärjestelmän levyraatijaosto on käynyt läpi useamman julkaisun. Näistä itsevaltuutetun ovat vakuuttaneet seuraavat teokset:

Lyttä – Pieniä voittoi (EP)

Jyväskyläläinen korstoraation perustajajäsenenä tunnettu Lyttä julkaisi viime viikolla viiden biisin mittaisen Pieniä voittoi EP:n. PME recordsin julkaisema kokonaisuus saateltiin ulos uuden musiikkivideon kera. Muun muassa Gettomasan mukana keikkaileva artisti antoi featille kommentin EP:n nimikkobiisin syntytaustoista:

“Pieniä voiton biitin teki JV. Se miten biitti kulkeutu meitsille on ihan hauska tarina. Alunperin JV oli tehny sen SMC:lle ja Avionin prinssin kautta se kulkeutu Gettomasalle. Muistanku Masa heitteli keikkareissuilla Lössin kertsiä tähän biittiin. Eli Lössiä oli kaavailtu alunperin tähän biittiin. No sitä ei tapahtunu – ja lopulta Pieniä voittoi synty tähä.” – Lyttä

Julkaistu 14.03.2019

Ota koko EP haltuun alta:

Horse Attack Sqwad – Elän hevosilleni

Vetovoiman lakiakin vahvemman, ihmisen ja hevosen muodostaman ylihenkisen yhteyden ystävyysseura Horse Attack Sqwad tiputtaa jälleen tärkeitä elämänohjeita Villilästä. V65:n ja Hevoskuiskaajan kyydittämä H.A.S. saa kappaleella tukea ensimmäistä kertaa maailmanluokan scratch-artisti DJ Bhtruulta, joka vastaa kappaleen skrätseistä. Tuotanto on niin ikään V65:n käsialaa.

Överdogin julkaisema Elän hevosilleni -niminen single vastaa nykyajassa päämäärättömyydestä sekä prioriteettivajeessa räpiköimisestä kärsivien avunhuutoihin otteella, joka saa liimatehtailijat häpeässään vaihtamaan nimiään ja valehtelemaan sukutaustastaan. Minä-keskeisen ajan käskyttäessä olemassaolomme viisareita, kappale muistuttaa jokaista hengittävää olentoa lähimmäisten tärkeydestä. Älköön yksikään hevonen jääkö yksin.

Tallien suurimman alasimen pinnalla taottu single on esimakua Villilä-trilogian huipentavalta H.A.S:in kolmannelta pitkäsoitolta, joka on tällä hetkellä kovan ja tinkimättömän työn alla Villilän grime-tehtaalla.

Julkaistu 14.03.2019

Ruma – Bäk in the deis (feat. Bulle & Paleface)

Suomen musiikilla operoiva ja ahkeraan tahtiin biisejä työstävä Ruma julkaisi uuden singlen kovien feattien kera: Bäk in the deis. Yhdessä Palefacen ja Bullen kanssa artistit tykittävät siitä, miten räppi alun alkujaan lähti tässä maassa liikkeelle. Biisin tuotannosta on vastuussa Dj Sweedy. Feat sai kommentit Rumalta ja Palefacelta:

Ruma:

“Oon tehnyt Bullen kanssa biisejä junnuvuosina. Meil on ollut Kuosi ja Spitaali Posse nimisiet räppicrewi, missä aikoinaan vaikutettiin. Paleface on astunut sillon jo kuviohin, meinaan se vei meidät ekaan levy-yhtiöpalaveriin, mistä tuli meijän eka levydiili. Oltiin myös kaikki kolme GG Caravanin ekalla levyllä. Simppelisti istuttuin Bullen kanssa kahvilla ja sanoin sille, et ois törkeen nättii tehä iha rehellistä räppii, just niin kuin Bäk in the Deis. Tehtiin eka versio samalta istumalta. Mä halusin myös Karrin fiittaa, koska kuka muu ois sopinu tähä paremmin, ku mies jonka ansiota osittain munkin ura on.”

Paleface:

Oon seurannut Ruman uraa Spitaali Posse-ajoista asti ja diggaillut kaverin melodisia tyylejä. Bäk in the deis -biisissä iski koukuttava hukki ja Dj Sweedyn moderni tuotanto. Demoversion vaibi inspiroi heti ja kirjoitin oman värssyn yhdeltä istumalta. Muistelen säkeistössä suomiräpin alkuhämäriä ja nostalgisia graffiti-aikoja. Mainitsen nimeltä muutamia kavereita, jotka ovat siirtyneet vuosien varrella Suureen Taivaalliseen Orkesteriin: “tässon ripit meijän enkeleille / dedicated, tää on verse teille!/”. Minusta biisissä yhdistyy hienosti “best of both worlds”, eli junnuräpin trap-henkinen fiilis ja faijasukupolven penmanship. Bullen verse on myös pelkkää tulta.”

Julkaistu 15.03.2019

Ruman voi nähdä keikalla huomenna pe 22.03. ravintola Bra2:ssa Jyväskylässä.

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]