Tällä viikolla huomion saivat Rekami & Are, Forrester ja Haamu.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä

Yhden miehen yksipuoluejärjestelmän levyraatijaosto on käynyt läpi useamman julkaisun. Näistä itsevaltuutetun ovat vakuuttaneet seuraavat teokset:

Rekami & Are – Kotikentällä

Jyväskyläläinen tuottaja-MC Rekami jatkaa siitä mihin paljon hehkutetulla Pihlderberg -tuottajalevyllä jäätiin. Uusin, Aren kanssa yhteistyössä tehty singlejulkaisu Kotikentällä, on ylistys höntsälätkälle ja kotipihageimeille. Sen positiivinen viesti yhdistettynä taitavan humoristisiin lyriikoihin saa suupielet nousemaan korviin pään nyökätessä boom bapin tahdittamana. Rekami aikoo jatkaa tuottajaoperointiaan ja tulee tiputtamaan ulos Monspin kautta kuuden singlen setin, joiden osalta Kotikentällä on ensimmäinen.

– Kun oltiin junnuja, niin vanhemmat antoivat meille tasoitusta. Nyt kun olemme itse kentän vanhimmat, emme anna tasoitusta kenellekään, Hyvinkään Ahmojen kasvatti ja nykyinen KPC Hockeyn kapteeni Rekami sanoo.

– Olen aina halunnut päästä aistimaan täyden jääkiekon MM-turnauksen kisakokemuksen. Olenkin valmis ostamaan ison pehmokäden ja muovituopin, mutta mielellään Jääkiekkoliiton piikkiin. Hukkaisin varmaan kisoissa lompakkoni ja kirjoittaisin pizzalaatikkoon, että lähettäkääs kotipuolesta vähän finansseja, JYP:ssä kiekko-oppinsa saanut Are puolestaan kommentoi.

KPC-kollektiivi julkaisi biisille Video Kallialan tuottaman musiikkivideon:

Julkaistu 22.03.2019

FORRESTER – Swörvaa! feat. Asa

Autoiluaiheisilla räppibiiseillä on pitkä ja rikas historiansa. Tätä jatkumoa täydentävä Swörvaaon klassinen hip hop -duetto, jossa FORRESTER ja suomiräpin legenda Asa lausuvat rajuja kuvauksia tien päältä ja jalopuuohjauspyörän takaa.

FORRESTER on soolodebyyttiään paraikaa valmisteleva tuottaja ja rap-tulkitsija. Vaasankadun runollisessa sykkeessä muotoutuva albumi tulee olemaan tiivis nugetti perinteisen hip hopin keskeisiä elementtejä: dominanssia uhkuvaa lausuntaa ja raffeja MPC-luuppeja. Muutaman raaka-aineen paletti sallii aitojen makujen nousta esiin.

Tuotannossaan FORRESTER etsii kodikkaan tahmeaa vibaa; ikään kuin kaukosäätimen patterit olisivat lopussa ja pehmeitä nappeja pitäisi painella ylitulkitsevan huolellisesti. Miellyttäviin taajuuksiin satsaavat taustat antavat kiireettömän tilan melankolisille räpeille. Lopputulos on röpyliäinen ja intiimi. FORRESTERIN tulevalta albumilta on jo aiemmin julkaistu singlet FUBU flexfit 1999 sekä Margarita

Julkaistu 20.03.2019

Haamu – UG

Suomen smoothein flow on täällä taas. Musiikkiteollisuuden koneiston epäkohtia ansiokkaasti tapetille tuonut Haamu julkaisi uuden biisin nimeltään UG. Ensimmäiset biisinsä 2000-luvun alussa englanniksi äänittänyt Haamu vaihtoi sylkemisen suomen kieleen vuonna 2004 – ja noista vuosista asti tuotantoa on kertynyt kunnioitettava katalogi. Joensuulaislähtöinen ja nykyisin Helsingissä vaikuttava MC on julkaissut urallaan viisi täysipitkää levyä, joista kaksi vain fyysisinä omakustanteina (ennen digiaikaa) ja kolme digipalveluista löytyvää. Mikäli ensimmäinen Spook -nimellä julkaistu levy lasketaan mukaan, kasvaa täysipitkien levyjen lukumäärä jo kuuteen. Lisäksi artisti on julkaissut yhden EP:n.

Nyt Haamu on rakentamassa uuden kappaleensa ympärille interaktiivista musiikkivideota yhdessä fanipopulaationsa kanssa. Ote artistin facebook-päivityksestä:

“Haamujengi, NYT ois aika ruveta tekemään musavideota UG-biisille! Kyselin alustavasti teidän kiinnostusta olla mukana, ja kommentteja tuli älyttömästi, mikä oli tosi siistiä. Lupasin tarkempaa infoa, ja tässä sitä nyt ois. Käytiin videoporukan kanssa monta eri ideaa läpi, mutta tää resonoi meissä eniten. Laitathan kommenttia alle jos aiot edelleen osallistua. Varmistan, että saadaan tarpeeksi jengiä mukaan. Saa myös tägätä frendejä, joita vois kiinnostaa.” 

Klikkaa biisi auki alta ja lue YouTuben lisätiedot kentästä, kuinka voit osallistua omalla kännykälläsi Haamun musavideon rakentamiseen!

Julkaistu 26.03.2019

 

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]