Tällä viikolla huomion saivat Toistuvat Yllätykset, Organ!k ja Färmy.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä

Yhden miehen yksipuoluejärjestelmän levyraatijaosto on käynyt läpi useamman julkaisun. Näistä itsevaltuutetun ovat vakuuttaneet seuraavat teokset:

Toistuvat Yllätykset – Pane Älä Tappele II feat. Elastinen

Ne ei oo aseet jotka tänä yönä laukee! Toistuvat Yllätykset julkaisivat Huumori & Vapaa-aika LP:n kolmannen ja viimeisen singlen Pane Älä Tappele II. Joniveljen ja Krison tuottamalla biisillä vierailee mm. televisiosta ja radiosta tuttu Elastinen. Fun fact: Ela lähetti ensimmäisen version säkeistöstään noin kolme tuntia sen jälkeen kun vierailua hänelle ehdotettiin. Tehokas kaveri! Matti Partasen (Beer’d Films) ohjaamalla musiikkivideolla popcornit lentävät, konfliktit ratkeavat ja näyttelijäntyö on niin korkeatasoista, ettei voi kuin odotella vesi kielellä ensi vuoden Jussi-gaalaa.

Kokopitkä albumi Huumori & Vapaa-aika julkaistaan 12.4.2019. Samana päivänä juhlitaan levyjulkkareita Jyväskylän legandaarisessa Tanssisali Lutakossa. Illan muina esiintyjinä mm. MC Taakibörsta, Are, Joosu J, Bege, R2ISDJ2 ja Pex Pistols. Huumori & Vapaa-aika julkaistaan myös fyysisenä albumina vinyyli- ja kasettiformaateissa. Erinomaista viikkoa, rauhaa ja rakkautta. Pane – älä tappele – kiss kiss, bang bang!

Julkaistu 29.03.2019

Organ!k – Kypsä (albumi)

Organ!k on rumpalina, tuottajana, sekä DJ:nä toimivan Toni Nordlundin johtama bändi, jossa toisena tuottajana häärää DJ Neveready (Petteri Arpiainen). Alunperin keikkailua varten kasattu Organ!k soitti livenä pääosin J Dilla, James Brown & JB´s -tuotantoa, mutta usein myös improvisaatiopohjaista jammailua. Bändin kokoonpanossa on vuosien varrella vaikuttanut hyvin laaja skaala muusikoita sekä vierailevia vokalisteja.

Yhtyeen esikoistuottaja-albumi, Tuore recordsin julkaisema Kypsä, kypsyi nimensä mukaisesti rauhassa valmiiksi, kuten tuoreet hedelmät. Levylle pyydettiin mukaan tarkkaan valittuja räppäreitä. Albumilla vierailevat vokalisteina Juhani, Chydeone, Soul Valpio, Ukko, TKK, Ruma, MF Matsu, Ramu, Alamaa, sekä Biiffi-Ile.

Musiikissaan Organ!k yhdistelee sujuvasti Hip Hop -tuotannolle ominaista samplemeininkiä ja orgaanisia instrumentteja. Yhtyeen nimen mukaisesti kappaleiden äänimaisemat ovat orgaanisen sielukkaat: tuore henkäys ajatonta, lämmintä ja rehellistä musiikkia. Levyllä soitinosuuksissa looppeja ei ole käytetty, vaan soitot ovat aina kokonaisia ottoja ja bändi säveltää biisit.

Tulevaisuudelle on suunnitelmana freestyleklubi Helsingissä, jonka visiona on Organ!k bändin eri tempoisten ja tyylisten improvisaatiobiittien päälle vedetyt freestylet. Freestyleklubin aloitusajankohdaksi on alustavasti kaavailtu syksy 2019. Respect for that!
Julkaistu 01.04.2019

 

Färmy – Mombasa ft. Koli-C

“Outo pakkomielle tehdä musiikkia alkoi mulla jo tosi nuorella iällä. Jo 8-vuotiaana viritin tietokonemikrofonin sähköpianoon ja nauhotin ekat biisini. Nopeasti opin, että juuri hip hop-musiikki oli se tyylilaji, minkä tahtiin mun sydän sykkii. Oon vaikuttanut monessa bändissäkin punkista ska-musiikkiin ja hää-orkesterista metallibändiin. Kuitenkin, kun muut ovat vaihtuneet, räppi on pysynyt ja kasvanut mulle elämää suuremmaksi alustaksi tiivistää kunkin vaiheen ajankuva, tunteet ja mahdolliset opetukset.

Oon räpännyt monella eri nimellä, joista tunnetuimmat ovat Setä ja Roope. Niillä yhteensä useampi miljoona kuuntelua ja jonkin sortin kulttifanikunta. Vaihtaessani nimen Färmyksi moni luuli Roopen jopa kuolleen, ja viimeksi eilen sain viestiä kun joku oli “vasta nyt tajunnut, että olen Roope”. Välillä tunnen itsekin Roopen pikemminkin kuolleen, koska en löydä äänistämme tai ajattelutavoistamme juurikaan yhteistä.

Tutustuttiin tällä biisillä feattaavan Jusun (Koli-C) kanssa periaatteessa Roopen kautta, koska Jusu oli kuunnellut mun musaa “nuorena” vaikka ollaankin samanikäisiä. Jusu laitto mulle snäppiä, että tehdäänkö musaa. Tajusin, että tää jäbä onkin yks Suomen kovimpia sylkemään ja meille kehittyi nopeasti tosi syvä henkinen yhteys.

Mombasa oli ensimmäinen biisi mitä yhdessä väännettiin, ja ollaan sen jälkeen tehty melkein pitkäsoitollinen musaa yhdessä. Ei me sen kummemmin mietitty mistä kirjoitetaan, annettiin vaan joidenkin neljännen ulottuvuuden liskomiesten päättää. Kappale heijastaa voimakkaasti silloista meininkiä meidän ympärillä: kuolemanpelkoa sekä elämän ja mielen haurautta yleensä. Biitin biisiin teki suomalainen Sormi Beats. Pyysin supertaitavaa pitkä-aikaista ystävääni Verneri Konttoa tekemään vielä videon, ja annoin hänelle vapaat kädet tehdä siitä juuri niin hullun kuin parhaaksi näkee.” 

– Färmy

Julkaistu 03.04.2019

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]