Uusia kenkäjulkkareita tulee nykyään tiuhempaan kuin ikinä. Tässä muutamia mielenkiintoisia nostoja sneakerheadeille.

NIKE/JORDAN

Jordanin uusin numeroin nimetty lippulaivamalli julkistettiin hetki sitten. 35 malliinsa jatkuneen linjaston tuorein värimalli on NBA-pelaaja Rui Hachimuran matkan inspiroima “Warrior”. Mustalle pohjalle koottua kenkää korostavat punaiset mausteet ja monet Hachimuraan viittaavat yksityiskohdat.

Koska Jordan on aina ollut koriskenkien teknologian edelläkävijä, nähdään tässäkin kengässä tuoreinta urheiluteknologiaa. Sekä kannasta, että kärjestä löytyvät iskua vaimentavat Air Zoom-yksiköt, välipohjasta Jordan 34:stä tutuksi tullut edelleenkehitetty “Eclipse Plate 2.0” ja nauhojen sidontaa parantava Flightwire-systeemi.

Kenkä tulee saataville 21.10. Nike SNKRS:ssä.

Jordan 35

Jordan 35, Lähde: Hypebeast

Retrokenkien ystäville tarjolla on myös Niken leiristä herkkuja, kun Air Penny V palaa “Game Royal” -värimallilla. Orlando Magicin väreistä inspiraation hakenut valkoinen/sininen kenkä on kuorrutettu Penny Hardaway -yksityiskohdilla.

Vasemman kengän kannasta löytyy teksti “Part II Heaven Cent” ja oikeasta “The Storm Is Over”. Sisäpohjasta löytyy teksti “Ballin’ Is What I Was Born to Do”, joka on viittaus Hardawayn koutsaaman Memphisin yliopiston korisjengille.

Kenkä on saatavilla nyt Niken verkkokaupasta.

Nike Air Penny V, Lähde: Hypebeast

REEBOK

Reebok terästäytyi myös tuoreilla julkkareilla. Klassikkobrändi yhdisti voimansa Pharrell Williamsin Billionaire Boys Club -merkin kanssa Allen Iversonin Signaturekengän “Question Low” uudelleenmuovaukseen.

Kengässä nähdään Pharrellin tyylille ominaista värikkyyttä, kun BBC:n klassiset Ice Cream -pastellivärit lyödään fanien suosikkikenkään. Yksityiskohtana voi huomata, että Reebokin logon kengässä on korvannut BBC:n “Running Dog” -logo.

Kenkä tulee saataville 13.11.

Reebok Question Low BBC Ice Cream, Lähde: Sole Collector

Klassikkokenkien juhla jatkuu, kun Reebok uudelleenjulkaisee vuoden 1995 klassikkomallin “Kamikaze 2”:n. Shawn Kempin Seattle Supersonicsin aikoina tunnetuksi tekemä kenkä nähdään alkuperäisessä valko/musta/vihreässä värimallissaan.

Kannasta ja kärjestä löytyy Reebokin “Shaqnosis”– ja “Question” -kengistäkin tuttu “DMX” -vaimennus. Reebok ilmoitti myös kengän nimen saavan uudelleenbrändäyksen, joten se ei tule julki enää “Kamikaze” -nimen alla.

Kenkä tulee saataville 23.10.

Reebok Kamikaze II, Lähde: Hypebeast

ADIDAS

Adidaksen julkkarit keskittyvät enemmän nykypäivään. Damian Lillardin nimikkolinjaston 7. kenkä julkistettiin saataville tällä viikolla.

Dame 7 julkaistiin kuudessa eri värimallissa ja paketti kantaa nimeä “I Am My Own Fan”. Kengästä löytyy “Lightstrike” -välipohja ja “Supergrip” -pohjakumi.

Adidas Dame 7, lähde: Sole Collector

Toinen mielenkiintoinen nosta Adidaksen leiristä on Futurecraft STRUNG. Kenkä on suunniteltu ultramoderniin tyyliin, johon kuuluu ihmiskäden jälkeä yhdistettynä robotiikkaan.

STRUNG -lisänimike tulee STRUNG -robotin koostamasta tekstiilipäällisestä. Kenkää ei kuitenkaan voi odottaa ostettavaksi ennen vuotta 2021 tai 2022, koska se on edelleen vahvasti kehitysasteella.

Adidas Futurecraft STRUNG, lähde: Hypebeast