Weekly Hype -juttusarja laajentaa feat.fi:n reviiriä myös ulkomaisiin julkaisuihin. Viikottaisessa juttusarjassa nostetaan tapetille tarkempaa katsausta varten jokin lähiaikoina julkaistu haippaamisen arvoinen ulkomainen teos.

DJ Premierin ja edesmenneen Gurun muodostama Gang Starr on kiistatta yksi east-coast räpin klassisimmista kokoonpanoista. Gang Starr ei ehkä ollut suosiossa ja levymyynnissä mitattuna aikansa menestyksekkäin kollaboraatio, mutta kaksikon saumattomasti yhteensopivat kemiat ja ajattomat tyylit loivat Gang Starrista perinteisen räpin ideaalisen ilmentymän.

Gurun riisutut, mutta itsevarmat lyriikat ja flow yhdessä DJ Premierin briljanttien ‘signature-sound’ boombap -taustojen kanssa edustavat gendren olemusta puhtaimmillaan. Diskografiassaan yhteensä kuusi albumia vuosien -89 ja -03 välillä julkaissut duo on esimerkkitapaus, siitä kuinka vankkumaton työlleen omistautuminen, sinnikäs julkaisutahti ja äärimmäinen lahjakkuus yhdistettynä nöyryyteen luovat legendoja.

“Diamonds are forever like family and loyalty
Or real rap songs like “C.R.E.A.M.” or “My Melody”
Diamonds are forever like my infinite thought
Like respect in the hood that can’t be bought” – Guru

Yhdeksän vuotta Gurun poismenon jälkeen Gang Starr kokoontuu viimeisen kerran yhteen One Of The Best Yet albumin muodossa. Lopputulos on vakuuttava, kuten lokakuussa julkaistun Family And Loyalty sinkun myötä oli aihetta odottaa. Gurun aiemmin julkaisemattomat verset Premierin loistokkaiden taustojen ja tarkkaan harkitun vierailijakaartin kanssa luovat illuusion siitä, kuin legenda olisi yhä keskuudessamme.

One Of The Best Yet on loppuun asti hienovaraisesti mietitty ja hiottu kokonaisuus. Huolimatta siitä, että Guru on poissa, biisit eivät eroa yhtyeen tavanomaisesta tuotannosta, ja perinteisiltä kuolemanjälkeisen levyn sudenkuopilta ollaan siten säästytty. Paketissa on tarpeeksi materiaalia, tuotanto on loisteliaan yhtenäistä ja perinteistä saundia – sellaista, jota Gang Starr -fani voisi kaksikolta odottaakkin. Vierailijat ovat tosiaan valittu teokseen sopivuuden kriteerillä ja he täyttävätkin roolinsa paremmin kuin hyvin. Muistopuheita sisältävät skitit valavat myös julkaisulle arvokkuutta entisestään.

Albumi tekee kunniaa Gurun muistolle Gang Starrin tyylin luontaisena ja ajattomana jatkumona. Se toimii myös DJ Premierin ja samalla koko maailman kauniina muistokirjoituksena ja kunnianosoituksena edesmenneelle N.Y. -räpin kulmakivelle.