Weekly Hype -juttusarja laajentaa feat.fi:n reviiriä myös ulkomaisiin julkaisuihin. Viikottaisessa juttusarjassa nostetaan tapetille tarkempaa katsausta varten jokin lähiaikoina julkaistu haippaamisen arvoinen ulkomainen teos.

Viisi vuotta sitten Walking -singlellään breikannut brittiräppäri Ocean Wisdom
julkaisi kolmannen albuminsa, joka kantaa nimeä Big Talk, Vol. 1. Todistetusti jopa Eminemiä nopeammin räppäävä Brightonista kotoisin oleva artisti tarjoaa uudella levyllä jälleen laajan ja monipuolisen kattauksen huippuunsa asti hiottua osaamistaan.

Ocean Wisdom luottaa edelleen loistavasti toimivaan nimikkotyyliinsä, johon kuuluu tinkimättömän kompleksinen lyyrisyys, yhtäaikaa selkeä ja tiukka ulosanti flow:n aaltoillessa häkellyttävän salamannopeiden konekiväärimäisten tykityksen ja perinteisemmällä tahdilla räpättyjen osioiden välillä, sekä miehen ilmiömäinen kyky sylkeä uskomaton määrä iskevää linjaa toisensa perään. Kertosäkeet ovat välillä hieman yksinkertaisia, mutta kokonaisuuteen nähden se ei haittaa lainkaan ja hookkien simppeliys tuokin tiettyä vastapainoa säkeistöjen henkeäsalpaavaan moninaisuuteen.

Levy on tuotantotyylillisesti monta mittayksikköä grime/trap-vaikutteisempi ja 808 -vetoisempi verrattuna aiempaan kahteen kokopitkään, jotka sisälsivät enimmäkseen jenkkivaikutteisia boombap-taustoja. 2018 alkuvuodesta julkaistulla Wizville -albumilla pystyi kylläkin jo kuulemaan viitteitä siitä, mihin suuntaan ollaan menossa. Aivan täysin oldschool -vaikutteita ei kuitenkaan todellakaan olla hylätty. Tältäkin albumilta löytyy yli nyrkillinen tyylipuhtaita boombap -kappaleita. Räppärin omaleimainen ajan hermolla, tai jopa sen edellä oleva tyyli toimii loistavan hienosti molemman koulukunnan tuotannon kanssa. Boombapin ja trapin sekoittaminen samalle levylle ei siis aiheuta tässä tapauksessa lainkaan ristiriitaisia tuntemuksia.

Albumi on Wizzylle ominaiseen tyyliin pitkä ja täynnä laatua. Kappaleita on peräti 27, tosin niistä seitsemän on levyn kulkua siivittäviä Eminemin Paul Rosenberg -tyylisiä skittejä, joissa käydään puhelinkeskusteluja tällä kertaa fiktiivisen kokaiiniongelmaisen managerin kanssa, joka rahanhimoisena haluaisi Ocean Wisdomin muuttavan tyyliään popimpaan suuntaan. Feattilista on myös erittäin vakuuttava, vierailemasta löytyvät nimittäin mm. grime-skenen kärkinimet Dizzee Rascal, P Money ja Ghetts, drill-pioneeri LDFreddie Gibbs ja legendaarinen Fatboy Slim.

Projekti soljuu orgaanisesti aiheesta, flow:sta ja tyylistä toiseen toimien oivana mixteippimäisenä läpileikkauksena artistin monipuolisesta tyylistä. Puheet ovat isoja levyn nimen mukaisesti, mutta näillä tasoilla niihin on varaa. Ocean Wisdomin kyky temppuilla sanoilla kuulostaen samalla vaivattomalta ja suvereenin itsevarmalta on iso osa hänen taikaansa. Säväyttäviä riimikikkoja pystyy bongaamaan pitkin albumia.

Aiemmin High Focusin rosterissa kirjoilla ollut artisti perusti vastikää oman levylafkansa Beyond Measure Recordsin. Miehen uusin luomus julkaistiinkin luonnollisesti tämän uuden levymerkin alla. Big Talk Vol. 1 on Ocean Wisdomin omimman tyylin taidonnäytetyö. Artisti on selvästikin High Focusista lähdön myötä high-focusoinut oman linjansa ja kuulostaa biiseissään entistäkin tyylikkäämmältä, itsevarmemmalta ja rennommalta. Tämän vakuuttavan julkaisun myötä Ocean Wisdom seisoo varmastikin supertähteyden kynnyksellä.