Tällä viikolla valitun tittelin saavat taidokkaat Rekami, Are & Joosu J, uransa onnistuneesti startannut Leo Luthando sekä heti ekalla suomenkielisellä sinkulla vakuuttava Ina.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Rekami – Episodi (Lowkey) Feat. Are & Joosu J

Perinteisen räpin ystävät saa nyt kyllä hunajaa sterkkoihinsa, nimittäin Jyväskylän kovimpiin lukeutuvat sällit tarjoilee sellaisia saundeja, riimejä ja kertosäkeen, että pahimmatkin aitopää puritaanit näyttää peukkua ja saattaa jopa tanssahdella klubilla tämän westside henkisen bängerin tahtiin. Reka ja Are tunnetaan teknisistä taidoistaan, eikä ulosanti petä tälläkään kertaa. Huhuhjen mukaan kaksikolta on tuloillaan myös enemmän yhteistä materiaalia ja sehän räppikansalle passaa! Joosu J merkittynä featiksi alkaa olemaan jo kertosäkeen laadun tae ja tämän kappaleen kertsi tulee varmasti olemaan vuoden mieleenpainuvimpia. Kappaleesta löytyy myös Video Kallialan työstämä tyylikäs musavideo!

Rekami InstagramAre InstagramJoosu J Instagram

Rekami FacebookAre FacebookJoosu J Facebook

 

Leo Luthando – Miljoona Valoo

Idolsin kautta tuomarina olleen Elastisen vakuuttanut Leo täyttää biisillä korkeita odotuksiaan. Tarjottu mahdollisuus ei näytä valuneen hukkaan, vaan peli on avattu tyylikkäästi ja hienoa kuulla myös teknistä osaamista useiden multiriimien muodossa. Nuori Luthando asettuu vakuuttavasti artistin rooliin, jota oli jo ponnahduslautana toimineessa tv-formaatissa. Innolla jäämme odottamaan tulevia julkaisuja ja vaikka biisi on onnistunut, niin musiikillinen oma leima olisi vielä kuitenkin toivottua artistin tulevassa tuotannossa. Ei sillä etteikö Elastisen ja Cheekin hittien ainekset olisi toimiva tie tähteyteen maassamme, mutta välttyäkseen vertailulta ja tuodakseen musiikillisesti uutta ja säväyttävää kentälle, olisi oma musiikillinen kulma toivottua.

Leo Luthando Instagram

Leo Luthando Facebook

Ina – Ei

Tyylikästä RnB:tä tekeviä artisteja ei ole koskaan Suomessa liikaa. Inan äänenväri sopii juuri tähän musa tyyliin aikalailla täydellisesti. ”Ei tarvii soitella, voisin vaan poiketa sillon ku haluja hoidella” on ronskia tekstiä ja kappaleen ”et voi omistaa mua” henkinen teema on erittäin toimiva koukku jo itsessään. Tyylikkäänä pidän myös kertosäkeessä iskuille osuvia Ei sanoja, jotka tuo sitä hyvää RnB vibaa rapakon toiselta puolen. Jos olen ymmärtänyt oikein, on kyseessä Inan ensimmäinen suomenkielinen sinkku ja paikka on tällä näytöllä ehdottomasti lunastettu potentiaalisten RnB tähtien joukosta. Kappaleesta löytyy myös Silja Minkkisen ohjaama näyttävä musiikkivideo. Toimittajamme Riina Herlinin kirjoittaman tarkemman ja syvemmän analyysin kappaleesta voit lukaista tästä.

Ina Instagram

Ina Facebook

 

Ei enää artikkeleita